12 november 2012 door Joeri in 'Nieuws''

Zwitserland apps

Steeds meer wintervakantiegangers zetten de ski’s opzij voor een ontspannen sneeuwwandeling. Zwitserland Toerisme springt in op deze trend en heeft met de ‘Swiss Winter Hike’ speciaal voor de winterwandelaar een nieuwe iPhone app ontwikkeld. Hierop staan 36 van de mooiste winterwandelroutes van het land weergegeven, inclusief topografische kaarten en relevante informatie. De app is gratis te downloaden via www.MySwitzerland.com/mobiel.

Winterwandelen steeds populairder

Het Centraal Bureau voor de Statistiek noteerde een groei van ruim 30% in het aantal Nederlandse wintervakantiegangers dat de afgelopen 5 jaar actief ging winterwandelen*. Van de 1 miljoen Nederlanders die jaarlijks op wintersport gaan, zijn er tegenwoordig ongeveer 150.000 die deze activiteit (ook) ondernemen. Corinne Genoud, directrice van Zwitserland Toerisme Nederland, verwacht dat dit aantal verder zal toenemen: “Veel babyboomers stonden de afgelopen jaren nog op de ski’s. Zij willen nog steeds graag naar de sneeuw, maar laten de ski’s links liggen en pakken de wandelschoenen voor een mooie tocht.”

Winterwandelen

Winterwandelen wordt steeds populairder

Wandelland Zwitserland vooruitstrevend met app

Als echt wandelland omarmt Zwitserland deze trend. Door het hele land ligt meer dan 5100 kilometer aan perfect geprepareerde winterwandelpaden: elke wintersportplaats heeft wel één of meer routes. Zwitserland Toerisme heeft 36 van de mooiste trails in kaart gebracht en er een iPhone applicatie van gemaakt: de ‘Swiss Winter Hike app’. Op een topografische kaart kunnen wandelaars met de GPS-functie precies terugzien waar zij zich op dat moment bevinden en hoe lang de tocht nog duurt. De moeilijkheidsgraad, het hoogteprofiel en de tijdsduur staan overzichtelijk weergegeven op de app, evenals informatie over in de buurt liggende bergrestaurants en bereikbaarheid.

Zwitserland apps

Meer apps en informatie

Naast de Swiss Winter Hike app voor de iPhone heeft Zwitserland Toerisme andere gratis apps ontwikkeld voor mobiele toepassingen. Voor wintersporters zijn vooral de Swiss Snow app voor iPhone en Android – met actuele informatie over de sneeuwhoogtes, weersvoorspellingen, geopende liften en pistes – en de MySwitzerland iPad app met de winterbrochure interessant. Kijk voor een overzicht van de apps van Zwitserland Toerisme en partners op www.MySwitzerland.com/mobiel en www.MySwitzerland.com/ipad.

* Bron: CBS ‘Wintersportvakanties; achtergrond- en vakantiekenmerken’, juli 2012

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.