Skip to navigation Skip to main content

Adelboden, sfeervol skidorp met vele gezichten

4168 - Adelboden, sfeervol skidorp met vele gezichten (1)

Adelboden heeft misschien niet de naam van St. Moritz, Zermatt of Saas-Fee maar is desondanks een zeer populaire Zwitserse bestemming. In tegenstelling tot enkele andere skidorpen in Zwitserland heeft Adelboden haar authentieke uitstraling weten te behouden. Het straatbeeld wordt hier niet gedomineerd door dure auto’s en bontjassen maar door een gezellig en gevarieerd wintersportpubliek. De charmante sfeer heeft het dorp te danken aan de chalet-bebouwing en de gastvrije bevolking. Zowel families, als fanatieke wintersporters voelen zich thuis in Adelboden.

Alpine Wellness Resort

Desondanks heeft Adelboden allerminst een ingeslapen imago. Al jaren wordt hier één van de meest spectaculaire wedstrijden van de Ski World Cup voor mannen gehouden en de jaarlijkse hoornsleewedstrijd Horäschlittä is een begrip in Adelboden en ver daarbuiten. In dit idyllische skidorp te midden van de bergen van het Berner Oberland beleef je je wintersport zoals jij dat wil. Rust of gezelligheid? Inspanning of ontspanning? Adelboden heeft namelijk in 2005 als eerste dorp de kwalificatie Alpine Wellness Resort ontvangen. Het aanbod van fitness en wellness in combinatie met het landschap en het aangename klimaat gaf hiervoor de doorslag.

Boek nu 7 nachten Adelboden vanaf € 605,- >>

Modern skigebied met brede pistes

Adelboden deelt haar skigebied met het nabijgelegen Frutigen en Lenk. Het skigebied bestaat uit een kleine 200 kilometer aan pistes. Verwacht hier geen smalle afdalingen en langgerekte bospaden, op de brede afdalingen in dit skigebied heb je alle ruimte om je bochten te draaien. Ook het liftennetwerk is modern waardoor wachttijden hier bijna niet voor komen. Iedere skiër vindt hier de uitdaging waar hij of zij naar op zoek is. Gevorderden zullen zich direct willen wagen aan de World-Cup piste op de Chuenisbärgli. De minder veeleisende skiër pakt de lift naar de top van de Sillerenbühl op 1974 meter hoogte. Eenmaal hier sta je in het hart van het skigebied en kronkelen pistes aan alle zijden van de berg zich een weg richting dal.

Familievriendelijk Adelboden

Families met (jonge) kinderen vinden in Adelboden ook genoeg mogelijkheden. In Kinderland Geils kunnen de eerste meters op de ski gemaakt worden. Wie al wat meer ervaring heeft op de ski’s kan het tegen vriendjes opnemen in een special ski-cross voor kinderen. Mascotte Snowli ziet er op toe dat de kinderen een heerlijke dag in de sneeuw beleven. Je kunt er ook voor kiezen om met je kinderen te gaan skiën op de pistes van de Elsigenalp. Dit skigebied is een stuk compacter dan het grote skigebied van Adelboden. Ook hier vind je een Kinderland, direct bij het bergstation van de Elsigenalpbahn. Daarnaast is het goed om te weten dat kinderen onder de 6 jaar hier gratis skiën!

Een dagje niet skiën?

Van een dagje niet skiën krijg je in Adelboden ook geen spijt. Waag je aan een inspannende sneeuwschoenwandeling of bekijk de bergwereld van Adelboden wanneer je onder een parachute hangt. Rodelen staat ook altijd garant voor plezier! In het gebied vind je 15 kilometer aan afwisselende rodelafdalingen. Wie zijn wintersport in Adelboden helemaal speciaal wil maken, kan overnachten in een iglo. In samenwerking met ervaren iglo-bouwers maak je je eigen iglo om daar vervolgens de nacht in door te brengen.

Boek nu een chalet in Adelobden met 10% korting >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.