5 november 2012 door Joris in 'Familie/kinderen''

Het Montafon is een zeer geschikte vakantieregio voor families. Want juist voor de kleine gasten biedt het skigebied Silvretta Montafon veel met zijn bergavonturen onder het motto "Sport en gezin". Daarbij horen rodelbanen en nachtwandelingen, een ontdekkingsreis op ski's en een nachtelijke slederit. Mysteries worden opgelost tijdens fakkeltochten en spannende belevenisnachten wachten op groot en klein. Vrijdag is Graaf Hugo's speeldag, de dag waarop de berggeest met spel, plezier en spanning zijn publiek betovert.

Plezier voor iedereen

Met zijn 155 kilometer piste biedt Silvretta Montafon iedereen plezier: zonnige oefenhellingen voor beginners, droomafdalingen zoals de HochJochTotale voor cruisers en steile hellingen zoals de BlackScorpions voor veeleisende skiërs. Ook het aanbod aan skischolen is overtuigend. Met bijna 250 skileraren in het hoogseizoen bieden de scholen Schruns, St. Gallenkirch-Gortipohl en Gaschurn-Partenen alles wat het gezin nodig heeft: Sneeuwspeeltuin, bambini-, junioren- en privélessen. Terwijl de kleintjes bijvoorbeeld in Hugo's Bonte Bergwereld gaan schatzoeken, geniet jij van het afwisselende piste-aanbod.

Montafon Totale

De zon lacht over de toppen van de Silvretta door het raam van je accommodatie. Vandaag staat er een gebiedsverkenning, de Montafon Totale, op het programma: een ontdekkingsreis met gids over de mooiste pistes, met de interessantste varianten en aansluitend sfeer proeven bij de gezelligste skihutten. Het kroost staat stomverbaasd bij de aanblik van het nieuwe Nike Snowpark Montafon. De volwassenen testen de HochJochTotale, de langste dalafdaling van Vorarlberg terwijl de jongsten bij Hugo's Bonte Bergwereld stralende ogen krijgen.

Fakkeltocht, een hoogtepunt voor het hele gezin

Met een grote portie kaasnoedels in restaurant Gässbarga versterken we vóór het fakkel avontuur eerst de inwendige mens. Bij het aanbreken van de duisternis begint het dan - een ketting van licht wandelt van het middenstation van de Valisera-baan naar Garfrescha. Mysterieus, sprookjesachtig en betoverend is de dans van het licht. De plechtige stemming wordt boven pas onderbroken: wanneer iedereen juichend van plezier op rodelsleetjes terug naar het dal suist. Voor een rustiger einde van de fakkeltocht kunt je ook met de kabelbaan terugkeren naar het dal.

Spannende belevenisnacht

Tijdens de belevenisnacht kan je echt wat beleven. Zo wacht meteen bij het begin de BagJump. Wie durft, springt op een buitensporig groot luchtkussen. De jongste gasten doen enthousiast mee aan een kinderquadtocht bij het dalstation van de Grasjochbaan. Daarna snel omhoog naar de Grasjochhütte waar op 2000 meter hoogte regionale specialiteiten geserveerd worden. Aansluitend verrassen de skischolen met een veelzijdig programma en unieke hoogtepunten waarmee ze je naar adem doen happen.

Graaf Hugo, de grote vriend van de kids

Monden en ogen staan wijd open als Graaf Hugo voor het eerst verschijnt. De goede geest van de Montafonse bergwereld nodigt in opdracht van de skischolen elke vrijdag van 10:30 tot 12:00 uit tot spelen: hij vermaakt de kleine skiërtjes met tovenarijen, spelletjes, zipfelbobsleeën, rubberbootvaren, schatzoeken en een avonturenpad in de sneeuw. Een waardige afsluiting van een gezellige wintersportweek met de hele familie!

Klik hier voor meer informatie over het Montafon >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.