Skip to navigation Skip to main content

Zwitserland Weekend in SnowWorld Landgraaf

Op 3 en 4 november staat SnowWorld Landgraaf in het teken van de Zwitserse winter. Bezoekers worden getrakteerd op diverse lekkernijen, maken kans op mooie prijzen en gaan op speeddate-avontuur met Zwitserse skileraren. Daarnaast is er skispektakel, want de nationale top strijdt om het Nederlands Kampioenschap alpine indoor. Ook de portemonnee viert feest in Limburg: iedereen krijgt 5 euro korting op het pisteticket bij aanmelding via myswitzerland.com.

Zwitserse honden, kaasfondue en kinderactiviteiten

Bij de ingang deelt Switzerland Cheese Marketing kaasfondue uit en kunnen bezoekers op de foto met sint-bernardhonden en de mascotte van de Zwitserse Skischool: Snowli. In de Zwitserse kinderhoek is er voor kinderen tot 10 jaar van alles te beleven: ze beschilderen houten koeien en speculaaspoppen, maken een kleurplaat, stapelen koeien op elkaar en krijgen een Zwitserse verrassing mee naar huis. Andere bezoekers maken met een prijsvraag kans op een wintervakantie in de Jungfrauregio.

N(J)K Alpine Ski Indoor op de Wallispiste

Op zaterdag en zondag vinden de Nederlandse Kampioenschappen alpine indoor plaats op de officiële wedstrijdpiste van SnowWorld: de Wallispiste. De jeugd tot 16 jaar komt zaterdag in actie, terwijl deelnemers vanaf 16 jaar op zondag de strijd met elkaar aangaan. De kampioen op zondag krijgt naast de trofee ook nog een verblijf in de Jungfrauregio aangeboden, terwijl de snelste dame naar de vakantieregio Wallis mag afreizen. De organisatie van de wedstrijden is in handen van de Nederlandse Ski Vereniging.

Gratis skilesjes van skileraren uit Arosa

Zongebruind, sportief en stralend in hun kenmerkende outfit: Zwitserse skileraren geven skiles van het hoogste niveau. Zes van hen komen speciaal vanuit Arosa naar Landgraaf om gratis korte skilesjes te geven aan bezoekers. Ze staan boven klaar bij de stoeltjeslift en geven geïnteresseerden een afdaling lang aanwijzingen voor een betere skitechniek. De skiles gaat door in Arosa, want de skischool biedt daar komend winterseizoen gratis lessen aan voor de jeugd tot 18 jaar.

Klik hier voor meer informatie en de kortingsbon van € 5,- >>

Meer informatie over Snowworld >>

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.