27 oktober 2012 door Thijs in 'Nieuws''

Porsche skilift

De Zwitserse skigebieden investeren flink om het de wintersporter nog meer naar de zin te maken. In tal van gebieden zijn nieuwe skiliften aangelegd, meestal ter vervanging van oude installaties, die je nog sneller en comfortabeler naar de pistes brengen. Ook kun je afdalen van diverse pistes waar dit seizoen voor het eerst op geskied kan worden. Een 6-persoons stoeltjeslift met door Porsche ontworpen stoelen en een extreem steile afdaling in Zermatt zijn slechts twee voorbeelden van vernieuwingen in de Zwitserse skigebieden.

Graubünden

Een skilift met stijl. In Laax kun je dit seizoen met een heuse Porsche-stoeltjeslift afgezet worden bovenaan de piste. Deze 6-persoons lift van Plaun Lavadinas naar Crap Masegn vervangt de laatste 2-persoons stoeltjeslift van het skigebied. De stoeltjes van de verwarmde lift zijn exclusief ontworpen door Porsche en hebben een modern design. Ook wordt er aan het milieu gedacht aangezien de lift draait op zonne-energie. Door het gewijzigde traject zijn ook direct enkele nieuwe pistes aangelegd. In Savognin vervangt de 10 persoonsgondel Tiginas-Sorntgant een stoeltjeslift en een sleeplift zodat de doorstroming naar Piz Martegnas voortaan vlotter verloopt.

Centraal Zwitserland

Melchsee-Frutt is een onder Nederlanders onbekend Zwitsers skigebied maar hier zou zomaar eens verandering in kunnen komen. Een verouderde gondelbaan wordt vervangen door een exemplaar met gondels die plaats bieden aan 15 wintersporters. Met investeringen als deze zal de populariteit van dit gebied snel toenemen.

Boek nu een 7-daagse wintersport in Zwitserland vanaf € 118,- >>

Nieuwe lift Savognin

Berner Oberland

Een berg als de Lauberhorn, waar één van de spectaculairste skiwedstrijden van het seizoen wordt gehouden, verdient een moderne, snelle lift. Op de Kleine Scheidegg wordt de Wixi lift vervangen door een nieuw 6-persoons exemplaar waar 1800 mensen per uur mee worden vervoerd. In Meiringen-Hasliberg is geïnvesteerd in de uitbreiding van de besneeuwings installaties. Hierdoor is nu ook de blauwe dalafdaling Bidmi-Hasliberg Reutti gedurende het hele seizoen verzekerd van sneeuw. Bruine stukken behoren hiermee voorgoed tot het verleden.

Nieuw liften in Wallis

In Leukerbad kunnen wintersporters dit seizoen voor het eerst gebruik maken van de vernieuwde Gemmibahn. Afgelopen zomer is een kabelbaan met gondels voor 36 personen gerealiseerd. Alleen al voor het uitzicht vanaf het platform bij het bergstation is deze lift een aanwinst voor het gebied. Ook zo’n hekel aan slepen met je materiaal? In Nendaz, in Les Quatre Vallées, biedt een nieuw pendeltreintje uitkomst. Vanaf parkeerplaats Ecluses word je binnen 30 seconden afgezet aan de voet van gondelbaan Tracouet.

Extreem steile piste in Zermatt

In Vercorin, in het Val d’Anniviers, vervangt een 10 persoonsgondel beide etappes Vercorin - Sigeroulaz - Crêt du Midi. De vervoerscapaciteit verdubbeld hiermee naar 1200 personen per uur. Het kleinste skigebied van het Val d’Anniviers wordt hiermee nog aantrekkelijker voor families. Aan de echte cracks wordt gelukkig ook gedacht. In Zermatt is een extreem steile piste aangelegd die garant staat voor verzuurde spieren. Piste nummer 59 kent een hellingspercentage van 65% en een verval van 250 meter op een lengte van 750 meter. De piste ligt direct onder de Matterhorn aan de Italiaanse zijde van het gebied. Durf jij ‘m aan?

Boek nu een chalet in Zwitserland met 10% korting >>

Wintersport Zwitserland

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.