25 oktober 2012 door Thijs in 'Nieuws''

Kick Off Wintersportseizoen

Er staat weer heel wat te gebeuren in Val Thorens in het nieuwe winterseizoen. Het hoogste skistation van Europa combineert ideale ski-omstandigheden met de perfecte sfeer en unieke evenementen. De opening van het station staat gepland op 24 november, maar zoals ieder jaar wordt er ook een ‘officiële’ kick-off’ georganiseerd, in samenwerking met RTL5. Een week vol hippe events, bruisende activiteiten, bekende Nederlandse DJ's én de rockband Go Back To The Zoo! Ook dit jaar belooft het een bewogen week vol entertainment te worden.

Go Back To The Zoo trapt af

Mocht je nog twijfelen waar en wanneer je je wintersportseizoen wil beginnen: van 8 t/m 14 december organiseert Val Thorens voor de vierde keer de Kick-Off week in samenwerking met de Nederlandse televisiezender RTL5. Dit jaar is het de band Go Back To The Zoo die de start geeft van de Kick-Off week. Kane en Waylon gingen hen de voorgaande jaren al voor. Het is een unieke gelegenheid om een live optreden van deze band mee te maken op zo’n uitzonderlijke locatie.
De Kick-Off staat gekend om de vele activiteiten die zich afspelen in die week. DJ’s als Sunnery James & Ryan Marciano, Roog, Chris Rox zijn aanwezig om in het skigebied en op de meest waanzinnige feesten te draaien.

Hoogste skidorp van Europa

Val Thorens ligt op 2300 meter en is daarmee Europa's hoogstgelegen wintersportdorp. Aan sneeuw is hier het hele seizoen lang geen gebrek. Het autovrije dorp wordt omringd door pistes, en vanuit je accommodatie sta je daarom zo op je ski's of board. Voor Franse begrippen heerst er in Val Thorens een behoorlijke gezellige sfeer. Er zijn wintersporters die beweren dat je hier de beste après-ski van Frankrijk vindt. De 360 Bar ligt direct aan de piste en is een populaire gelegenheid waar veel wintersporters de dag afsluiten. Later op de avond zet het feest zich voort in Le Monde en de Malaysia.

Wintersporten Val Thorens

Les Trois Vallées

Val Thorens maakt deel uit van het immense Les Trois Vallées skigebied. Hier liggen ruim 600 pistekilometers op je te wachten. Minder veeleisende wintersporters kunnen echter ook een skipas kopen voor een deel van het skigebied. De meeste pistes en liften liggen rond de Cimes de Caron (3195m), Col de la Montée en Pointe de Thorens (3260m). Voor beginners en gevorderden liggen er in het gebied tal van blauwe en rode afdalingen klaar. Wie op zoek is naar meer uitdaging zal zich met name op de Cimes de Caron begeven. Hier ligt een pittige zwarte piste te wachten en kun je uitstekend off-piste skiën.

Wintersport events Val Thorens

De Kick-off week is niet het enige event in Val Thorens deze winter. Zo wordt dit jaar voor het eerst de wereldbeker Ski Cross georganiseerd, een nieuw hoogtepunt voor iedereen die zichzelf een liefhebber noemt van de skisport.

De belangrijkste events op een rijtje:

  • 1 en 2 december 2012: Rock on Snowboard Tour
  • 8 t/m 14 december 2012: Kick-off week
  • 17,18 en 19 december 2012: Wereldbeker Ski Cross
  • 9, 10 en 11 januari 2013: SFR Freeskiing Tour
  • 27 april t/m 3 mei 2013: Dutchweek

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.