24 oktober 2012 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Saas-Fee

Zwitserland beschikt over tal van beroemde wintersportbestemmingen. St. Moritz, Zermatt, Crans-Montana, stuk voor stuk skidorpen van naam en faam. Saas-Fee kan hier in één adem bij worden genoemd. Een dorp met dezelfde lading, maar minder verstedelijkt en mondain. Authentieke bebouwing, een gastvriendelijke bevolking en een adembenemende bergwereld maken van Saas-Fee de parel van de Alpen. Iedereen die hier een keer op wintersport is geweest, weet dat met deze bijnaam geen woord teveel is gezegd.

Skidorp met karakter

Saas-Fee ligt op een sneeuwzekere hoogte van maar liefst 1800 meter en is geheel autovrij. In het oude gedeelte van het dorp vind je nog die typische oude ‘Spycher’. Dat zijn de houten opslagschuren die op palen staan om voorraad tegen ongedierte te beschermen. Daarnaast voelt het centrum met de oude straatjes gewoon gezellig aan. In het museum van Saas-Fee krijg je een goed beeld van de geschiedenis van het dorp en het Saasdal. Aan de hand van diverse voorwerpen, traditionele kleding en foto’s ga je terug in de tijd.

Boek nu 7 nachten Saas-Fee vanaf € 235,- >>

Veelzijdig piste-aanbod

Als fanatieke wintersporter heb je waarschijnlijk helemaal geen tijd voor cultuur en sta je het liefst op de piste. Rond Saas-Fee liggen 100 pistekilometers die vrijwel iedere wintersporter aan zullen spreken. Aan de rand van het dorp liggen drie parallelle sleepliften vanwaar blauwe pistes teruggaan naar het dorp. Ideaal voor beginners en kinderen! Wie de hoger gelegen flanken opzoekt, vindt met name een groot aantal technische, rode afdalingen. Voor de echte cracks liggen er drie zwarte buckelpistes klaar met de fraaie namen: Kamel, Kanonenrohr en Weisse Perle. Freeriders en freestylers vinden in Saas-Fee ook optimale mogelijkheden. Er zijn tal van stroken waar off-piste geskied kan worden en zelfs in de zomer kun je hier je tricks vertonen op halfpipes en kickers in het Allalin funpark.

Wintersporten Saas-Fee

Sneeuwzekere gletsjers

In de zomer? Ja, ook in de zomer kan er dankzij de Feegletsjer geskied worden in Saas-Fee. De pistes reiken tot maar liefst 3600 meter waardoor hier aan sneeuw nooit gebrek is. De gletsjer bestaat uit 20 kilometer aan pistes. Wanneer de sneeuwcondities optimaal zijn kun je vanaf het hoogste punt een 9 kilometer lange afdaling maken met maar liefst 1700 meter hoogteverschil. Ook aan de andere zijde van het dal, boven Saas-Grund is een gletsjer te vinden. Wanneer je boven op de Triftgletsjer staat bij Saas-Fee heb je een prachtig uitzicht op het Saastal en omringende ‘vierduizenders’ als de Dom.

Kijkje in de gletsjer

Het hoogste punt van de Feegletsjer bereik je door het nemen van de Metro Alpin. De Metro Alpin is de hoogste ondergrondse kabelbaan van de wereld en brengt je binnen 10 minuten vanaf de Fellskinn naar 3600 meter. Hier vind je tevens het hoogstgelegen draaiende restaurant van de wereld. Naast genieten van het uitzicht, kun je hier ook een kijkje nemen in het binnenste van de gletsjer. In het duizenden jaren oude ijs van de Feegletsjer loopt een 70 meter lange tunnel naar het ijspaviljoen.

Kijkje in de gletsjer

Iedereen voelt zich hier thuis

In Saas-Fee voelt iedere wintersporter zich thuis. Families roemen de ruimte en de rust, voor wandelaars liggen er 350 kilometer aan wandelpaden klaar. Ook snowboarders en liefhebbers van wellness komen hier niets tekort. Saas-Fee is een wintersportbestemming van formaat. Alle voorwaarden voor een geslaagde wintersport zijn hier aanwezig.

Boek nu een chalet in Saas-Fee met 10% korting >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen