17 oktober 2012 door Jasper in 'Algemeen''

Davos

Altijd al een keer willen skiën in Davos? Grijp dan nu je kans. Boek je een accommodaties dan krijg je een skipas gratis. Davos is één van de bekendste Zwitserse wintersportdorpen met een geweldig skigebied. Er zijn maar liefst 6 deelskigebieden en totaal 320 km pistes. Elk skigebied heeft z’n eigen karakter en doelgroep. Daarnaast is Davos op zich ook absoluut de moeite waard, en nu dus ook betaalbaar!

Lange skigeschiedenis

Davos staat internationaal bekend als wintersport-, kuuroord en congresstad. De plaats is eigenlijk meer een stad dan dorp en kent een lange skigeschiedenis. In 1934 werd hier de eerste sleeplift ter wereld gebouwd en sindsdien hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Vandaag de dag is het een mondain wintersportoord met een hoog gehalte bontkragen, maar ook zeer populair bij sportieve skiërs, snowboarders én off-pisteliefhebbers.

De skigebieden

Samen met het vlakbij gelegen Klosters telt Davos 6 deelskigebieden, waarvan Parsenn het grootst is en tevens de beide plaatsen met elkaar vindt. Het is een gebied voor kilometer-vreters en wintersporters die ervan houden om even flink gas te geven. Voor families met kinderen is het Madrisa gebied zeer geschikt. In dit overzichtelijk gebied is het kinderland en een tubingbaan. De Jakobshorn is de freestylers- en snowboardberg van Davos. Er is hier een mega funpark, halfpipe en volop mogelijkheden om even te chillen op een ligstoel. Freeriders komen aan hun trekken op de off-piste tracks in het gebied van Pischa. Door de hoge ligging start het skiseizoen in Davos al op 16 november.

Davos Jakobshorn

De Jakobshorn is dé plek voor freestylers en snowboarders.

Skipas kado

Davos staat niet te boek als de meest voordelige wintersportbestemming, maar daar komt deze winter verandering in. Als je namelijk in het voorseizoen een kamer of appartement boekt bij één van de deelnemende pensions, hotels of appartementen dan krijg je voor iedere nacht die je boekt een gratis skipas. Dus of je nu een week of een lang weekend gaat, je kunt in ieder geval gratis skiën en dat scheelt al snel een paar honderd euro. Een aantrekkelijk aanbod om een kennis te maken met deze legendarische wintersportplaats.

Freeride in Davos

Poederhappen in Davos.

Meer informatie over de aanbieding in Davos >>

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!