16 oktober 2012 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Een geslaagde skivakantie omvat een aantal voorwaarden: vlot bereikbaar, niet te ver, sneeuwzekerheid, en iedereen moet zijn gading vinden in het skioord: beginner, gevorderde, jong, oud, de partner niet-skiër. De Noord-Italiaanse regio Valle d’Aosta, op slechts 865km van Brussel voldoet volledig aan deze voorwaarden. Wintersport voor alle niveau in diverse skigebieden. In de vijf skigebieden van Valle d’Aosta vind je een ruim aanbod aan ski- en après-skimogelijkheden. Alle skigebieden liggen aan de zonnige kant van de Alpen!

Courmayeur

Courmayeur is een charmante en mondaine skiregio op de flanken van Europa’s hoogste berg, de Mont Blanc. Snelheidsduivels en gevorderde skiërs kunnen er in de diepsneeuw hun hartje ophalen. Kinderen en beginners beleven plezier op de oefenpistes van Dolonne. In Val Ferret zijn er prachtige loipes voor langlaufers.

La Thuile

In La Thuile kan de skiër zich ten volle uitleven op de Espace San Bernardo, een skigebied dat Valle d’Aosta verbindt met het Franse La Rosière. Er zijn pistes met een vrij hoge moeilijkheidsgraad, maar ook beginners kunnen er heen. De vele rollende tapijten brengen de beginnende skiër enkele tientallen meters hoog om zijn eerste curven te trekken. Voor de kids is er een miniclub en flinke kortingen op skipassen.

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia is autovrij en heeft een uitgebreid netwerk aan pistes en liften. De allerkleinsten en beginners hebben 45 km pistes om te leren skiën en te oefenen. Breuil-Cervinia is een imponerende skiarena, omringd door de hoogste Alpentoppen, waar volwassenen een sublieme ski-ervaring kunnen tot op 3.800m hoogte. Op het platteau van de Monte Rosa kun je een 13km lange afdaling beleven van de Cime Bianche naar Valtournenche.

Pila

Het skigebied van Pila kan je vanuit de oude Romeinse stad Aosta de hoofdstad van Valle d’Aosta bereiken in 18 minuten via een cabinelift die naast het centraal station vertrekt. Ideaal voor wie houdt van een afwisseling tussen skiën, winkelen, gastronomie en cultuur. Kinderen beleven er winterpret in het avonturenpark en snowboard freestylers kunnen zich uitleven in het Areaffe Park.

Monte Rosa-Gressoney

Wie op zoek is naar gezelligheid en een goed ski-infrastructuur, moet in Monte Rosa-Gressoney zijn. Je kan makkelijk van het ene dorp naar het andere skiën en zo ook de 3-valleien tour ontdekken. Alagna Valesia is zeer geliefd bij off-piste skiërs (freeride paradijs) en de geoefende skiër kan gaan voor een echte uitdaging op de zwarte piste op de Weismatten of de 7 km lange Balmapiste.

Skipassen

Elk skigebied in Valle d’Aosta heeft zijn eigen skipas, maar er bestaat ook een ‘Skipass Valle d’Aosta’, waarmee je overal in de regio onbeperkt gebruik kan maken van alle skiliften. Met de internationale skipas kan je ook naar Zermatt in Zwitserland skiën of La Rosière in Frankrijk. Elke winterwoensdag is er “Pink Wednesday”, en kunnen vrouwen genieten van speciale wellness arrangementen en kortingen op skipassen.

Klik hier voor meer informatie over Valle d’Aosta >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.