Skip to navigation Skip to main content

Zwitserland weken op Snowplaza

4133 - Zwitserland weken op Snowplaza (1)

Het was onze trouwe bezoekers wellicht al wel opgevallen; onze homepage is momenteel Zwitsers rood gekleurd. De komende weken staan bij Snowplaza in het teken van het land van chocolade en de Matterhorn. We gaan volop aandacht besteden aan Zwitserse wintersportgebieden en dorpen, het eten, nieuws, voordeel en geven je tips voor een geslaagde vakantie in Zwitserland.

Mooiste bergen van de Alpen

Hoewel Zwitserland misschien wel de mooiste bergen van de Alpen heeft en er geweldige mogelijkheden zijn voor wintersport, kiezen veel vakantiegangers voor één van de andere Alpenlanden. Oostenrijk is nog steeds veruit favoriet bij de meeste wintersporters. Om je beter te informeren over de mogelijkheden van een wintersport in Zwitserland zullen we er de komende tijd regelmatig aandacht aan besteden in ons weblog.

Authentiek en kindvriendelijk

Zwitserland kent veel authentieke dorpen waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Oude chalets en autovrije dorpen die ondanks hun sfeervolle karakter qua faciliteiten wel met de tijd zijn meegegaan. Ook zijn er veel wintersportplaatsen die ideaal zijn voor een vakantie met de hele familie. Wij zullen er deze maand een aantal uitlichten.

Zwitserse keuken

Rösti, fondue en raclette; de Zwitsers weten wat lekker eten is. Stevige berggerechten waar je voldoende energie van krijgt. De meeste ingrediënten voor een lekkere Zwitserse maaltijd kun je ook gewoon in Nederland kopen. De komende weken zullen we de recepten van een aantal Zwitserse specialiteiten met jullie delen. Zo kom je alvast lekker in de wintersportstemming tijdens de Hollandse herfst.

Duur?

Zwitserland staat nog steeds bekend als “duur”. Toch hoeft een vakantie niet duurder te zijn dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. Veel wintersportplaatsen bieden extra voordeel, zoals een vaste koers voor de Zwitserse Frank of gratis skiles voor de kinderen. Zo kun je al snel heel wat euro’s besparen. In onze weblogs zullen we de aanbiedingen en voordelen met jullie delen.

Naast verhalen uit Zwitserland zullen we natuurlijk – zoals je dat van ons gewend bent – ook aandacht besteden aan andere bestemmingen, tips en nieuws op het gebied van wintersport. Het seizoen komt steeds dichterbij; we hebben er zin in!

Foto's: Zermatt, Savognin en Jungfrau Region

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.