12 september 2012 door Thijs in 'Nieuws''

Piste

Ze zijn onmisbaar voor iedere wintersporter: webcambeelden. Heerlijk om thuis alvast een kijkje te nemen op de plaats van bestemming en ideaal om tijdens je wintersport de omstandigheden op de berg te zien. Op Snowplaza waren al stilstaande webcams te bekijken maar sinds kort kun je ook genieten van bewegende beelden. Momenteel zien we nog wandelaars lopen over de groene Alpenweiden maar binnen enkele maanden komen de skiërs daar weer naar beneden! Van welk dorp bekijk jij altijd de webcambeelden?

Actuele omstandigheden

Van tal van populaire bestemmingen in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië zijn bewegende beelden beschikbaar. De webcams worden veelvuldig ververst waardoor je altijd op de hoogte bent van de actuele omstandigheden. Het gebeurt maar al te vaak dat er in het dal een wolk hangt maar dat het skigebied ligt te blaken in de zon. Wie vooraf de webcams op Snowplaza raadpleegt komt nooit meer voor verassingen te staan.

Uitgebreide piste- en liftinformatie

Naast dat je een kijkje in het skigebied of dorp kunt nemen, bieden de webcams ook uitgebreide piste- en liftinformatie. Via de diverse iconen zie je onder meer welke liften open zijn en of de dalafdaling eindelijk begaanbaar is. Ook de status van bergrestaurants, funparks, rodelbanen en langlaufloipes valt af te lezen. Eigenlijk ben je met een blik op de webcams compleet up to date. Een lawine aan waardevolle informatie voor de wintersporter.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.