7 september 2012 door Joris in 'Nieuws', Algemeen''

De Zwitserse wintersportbestemming Arosa stunt komend winterseizoen met een revolutionair aanbod: gratis ski- en snowboardlessen voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Dit is niet alleen prettig voor de portemonnee van de gast, de actie bevordert ook het skiniveau van de kinderen en de veiligheid op de pistes. Het aanbod geldt voor alle boekingen van twee of meer overnachtingen bij 20 hotels en meer dan 50 appartementenaanbieders.

Blik op de toekomst

“Onze skischolen behoren tot de beste van Zwitserland en vormen daarmee een belangrijke toegevoegde waarde voor Arosa,” aldus Pascal Jenny, directeur van Arosa Tourismus. Naast het prijsvoordeel van de actie beklemtoont hij: “als kinderen tijdens hun jeugd goed leren skiën en snowboarden, hebben zij daar de rest van hun leven profijt van. Wij willen dit stimuleren en hebben daarom deze samenwerking opgezet met skischolen en accommodatieverschaffers”.

Hoe te boeken?

De gratis groepslessen kunnen direct bij de skischool geboekt worden, onder vermelding van de gegevens van het kind, de naam van het hotel of appartement en de periode van het verblijf. Bij een bevestiging hiervan geeft de accommodatieverschaffer een voucher op de dag van aankomst, die bij de skischool ingeleverd kan worden. Om zeker te zijn van plaatsing is het verstandig zo vroeg mogelijk te boeken. Het aanbod is geldig voor kinderen die geboren zijn in 1995 of later, ook bij boekingen die via een touroperator of reisbureau zijn gedaan.

Over Arosa

Het gezinsvriendelijke Arosa ligt in het kanton Graubünden en is één van de meest sneeuwzekere wintersportbestemmingen in de Alpen. Het heeft een mooi en overzichtelijk skigebied met 60 kilometer aan pistes, gelegen tussen 1800 en 2650 meter. Het dorp ligt op zo’n 900 kilometer van Utrecht en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer: het laatste stuk met de Rhätische Bahn van Chur naar Arosa is landschappelijk gezien ronduit spectaculair.

Klik hier voor meer informatie over Arosa >>

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.