Skip to navigation Skip to main content

Snowplaza is klaar voor de winter

4110 - Snowplaza is klaar voor de winter (1)

Nu de zomervakanties op hun eind lopen, kan het vizier eindelijk weer op de winter! De wintersportgidsen mogen weer op tafel, de ski’s kunnen van zolder en de Wiener Schnitzels mogen in de pan! Oké, niet iedereen zal, mede door de zomerse temperaturen, al klaar zijn voor de winter maar wij van Snowplaza zijn dat in ieder geval wel. Wij kunnen niet wachten tot de webcams wit kleuren en de liften eindelijk open gaan. Om je weer even wegwijs te maken op onze website zetten we in dit weblog de mogelijkheden van Snowplaza even op een rijtje.

Bestemmingswijzer

Met de bestemmingswijzer vind je altijd een skidorp dat bij jou en je reisgezelschap past. Geef aan naar welk wintersportland je voorkeur uit gaat en wat voor type skiër je bent. Ben je op zoek naar een bestemming die eruit springt op het gebied van bijvoorbeeld kindvriendelijkheid of beginners dan kun je hier ook op selecteren. Wie veel waarde hecht aan sneeuwzekerheid zal uitkomen bij een dorp met een gletsjer of een hoge ligging. Met de bestemmingswijzer is een skidorp voor komende wintersport zo gevonden.

Ga naar de bestemmingswijzer >>

Wintersport Thema’s

De themapagina’s van Snowplaza kunnen de keuze voor een wintersportbestemming makkelijker maken. Dorpen die eruit springen op het gebied van onder andere après-ski, wandelen en off-piste mogelijkheden hebben wij alvast voor je geselecteerd. Zo weet je zeker dat je in een bestemming terecht komt waar daadwerkelijk een gezellige après-ski is, winter wandelpaden zijn of uitstekend in de poeder geskied kan worden.

Ga naar de themapagina’s >>

Weer en sneeuw

De allerbelangrijkste voorwaarde voor een geslaagde wintersport is sneeuw. Op de weer en sneeuw pagina’s van Snowplaza vind je alle informatie die je zoekt. Sneeuwhoogtes, weersvoorspellingen en tijdens het seizoen zelfs een actueel videoweer. Een uitgebreid overzicht van de sneeuwcondities en de weersvoorspellingen in jouw wintersportbestemming. Er is zowel een voorspelling per land als per dorp waardoor je nooit voor verassingen komt te staan.

Ga naar de weer en sneeuw pagina >>

Snowalert

Met de Snowalert ben je altijd op de hoogte van de sneeuwcondities in jouw favoriete wintersportdorp. Wanneer er verse sneeuw wordt voorspeld, ontvang je van ons een e-mail met daarin de hoeveelheid te verwachten sneeuw, de actuele sneeuwhoogte en de weersverwachting voor de komende drie dagen. Op deze manier weet je precies hoe de pistes erbij liggen in jouw skigebied.

Meld je aan voor de Snowalert >>

Accommodaties en reizen

Via snowplaza kun je eenvoudig een accommodatie of reis vinden voor een geslaagde wintersportvakantie. Bekijk het aanbod van touroperators wanneer je op zoek bent naar een complete reis inclusief zaken als vervoer en skipas. Wie met een grote groep op vakantie gaat kan een aanvraag doen voor een groepsreis naar de sneeuw. Ook worden er extra ruime chalets aangeboden waar grote gezelschappen met z’n allen in kunnen overnachten. Daarnaast vind je op Snowplaza een ruim aanbod aan accommodaties in vrijwel ieder populair wintersportdorp. Je kunt via het invulformulier direct de beschikbaarheid bij de accommodatie aanvragen en daarna eventueel overgaan tot boeken.

Ga naar de reizen pagina’s >>

Mis jij nog dingen op Snowplaza of heb je tips? Reacties zijn altijd welkom!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.