8 augustus 2012 door Thijs in 'Algemeen''

Populaire skidorpen in Oostenrijk

Gerlos, Ischgl en Sölden, jaarlijks reizen er vele wintersporters af naar deze, en andere, populaire wintersportbestemmingen. Wie tijdens het hoogseizoen een accommodatie wil bemachtigen moet er vroeg bij zijn. Grijp daarom nu je kans! Wij hebben de aanbiedingen van diverse touroperators op een rijtje gezet. Er is nu nog volop keus zodat je straks verzekerd bent van een wintersport naar jouw favoriete wintersportbestemming. Daarnaast profiteer je vaak van vroegboekkortingen! Boek nu je wintersport naar een populair (après-) skidorp in de Alpen.

Gerlos

Gerlos biedt het beste van twee werelden: een prachtig skigebied en een onovertroffen après-ski. De pistes van de Zillertal Arena zullen iedereen aanspreken, zowel de beginnende als de gevorderde skiër kan hier uitstekend uit de voeten. Après-ski liefhebbers hebben hier ook geen reden tot klagen. Het komt maar vaak genoeg voor dat de laatste feestbeesten de vroege vogels bij de lift begroeten.

Ischgl

Alles wat een fanatieke skiër zoekt vindt hij in Ischgl. Uitdagende en sneeuwzekere pistes en een après-ski aanbod waar maar weinig dorpen aan kunnen tippen. Jaarlijks worden er meerdere concerten georganiseerd en in het dorp is het avond aan avond één groot feest. De slogan van Ischgl luidt: Relax. If you can… Daarmee slaan ze de spijker op de kop, tijd om te ontspannen ga je hier weinig krijgen.

Wintersporten in Ischgl

Sölden

Vanaf het moment dat de eerste sneeuwvlokken uit de hemel komen vallen, stromen de wintersporters massaal toe. Sölden is de hele winter sneeuwzeker aangezien er ook op de gletsjer geskied kan worden. Après-ski maakt echter ook een belangrijk onderdeel van de wintersportdag uit. In het gezellige dorp zijn talloze barretjes waar jong en oud er gezamenlijk een gezellig avond van maakt.

Wintersporten Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm

Saalbach en Hinterglemm zijn twee afzonderlijke skidorpen die vrijwel altijd in één adem worden genoemd. Het bijbehorende skigebied mag met 200 pistekilometers gerust massaal genoemd worden. Nog massaler is het wintersportpubliek dat tegen het einde van de middag de Goass Stall, Après Ski Paleis en The London Pub opzoekt. Pas als de eerste zonnestralen alweer over de bergkam komen, keert de rust hier weer terug.

St. Anton am Arlberg

Een naam die klinkt als een klok, St. Anton am Arlberg. Het is al jaren één van de meest populaire wintersportdorpen in de Alpen. Een uitdagend skigebied, een knus dorp en een vermaarde après-ski zijn de sterkhouders van St. Anton. De Mooserwirt is al enkele malen onderscheiden als gezelligste après-ski bar van Oostenrijk. In St. Anton weten ze wat feesten is, maar zelfs de meest fanatieke skiër kan hier ook zijn hart ophalen.

St. Anton am Arlberg

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.