Skip to navigation Skip to main content

Familievriendelijke wintersportdorpen

4103 - Familievriendelijke wintersportdorpen (1)

Zo langzamerhand zit voor de eerste vakantiegangers de zomervakantie er alweer op. Het vizier kan op de winter! Momenteel hebben de diverse wintersportaanbieders nog volop keus en vroegboekkorting komt ook maar al te vaak voor. Wie met de familie op wintersport gaat stelt specifieke eisen aan een skigebied. Een goede oefenweide, een kindvriendelijke skischool en een kinderland moeten minimaal aanwezig zijn. Wij hebben de aanbiedingen voor kindvriendelijke skidorpen op een rijtje gezet. Boek nu je familiewintersport voor het komende seizoen!

Fiss

In het Oostenrijkse Fiss komen kinderen op de eerste plaats. Vrijwel nergens zijn er zoveel voorzieningen voor kinderen te vinden als hier. In Berta’s Kinderland kunnen zij spelenderwijs leren skiën onder begeleiding van ervaren skileraren. Speeltoestellen, sneeuwglijbaan, kinderliften, avonturenland en mascotte, het is allemaal aanwezig. Niet voor niks is Fiss onderscheiden als Familiy Tirol Dorf’. Een waar winterparadijs voor kinderen!

Kirchberg

Kirchberg is een bestemming voor de hele familie. Jong en oud voelt zich hier thuis. Het piste-aanbod is veelzijdig en voor kinderen liggen er in het dal enkele oefenliften. Tot een leeftijd van 5 jaar maken zij overigens gratis gebruik van het volledige liftenaanbod. Uiteraard beschikt ook Kirchberg over een Kinderland waar naar hartenlust in de sneeuw gespeeld kan worden. Kirchberg is een ideale familiebestemming in de Kitzbüheler alpen.

La Norma

La Norma is een Frans skidorp waar families met open armen worden ontvangen. De plaats is autovrij waardoor er alle ruimte en rust is om sneeuwpoppen te bouwen en sneeuwballen te gooien. Niet voor niets is La Norma onder onderscheiden met een Family Plus Mountain Label. Wanneer je hier op wintersport naartoe gaat, kun je ervan uitgaan dat de kinderen een onvergetelijke wintersport gaan beleven.

Berwang

Families weten al jaren de weg naar Berwang in de Tiroler Zugspitz Arena te vinden. De skischool staat bekend als één van de beste van Tirol en een Kinderland is uiteraard aanwezig. Bij Bobo’s Kinder-Club krijgen kinderen de aandacht die ze verdienen en voelen ze zich volkomen thuis. Bobo de pinguïn houdt een oogje in het zeil en ziet er op toe dat de kinderen spelenderwijs leren skiën. Berwang is een familiebestemming van de bovenste plank.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.