4 juli 2012 door Sarah in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport Nieuw-Zeeland

Wie zegt: “Vergeet het zomerseizoen, ik ga lekker toch de sneeuw opzoeken”, heeft meer opties dan men op het eerste zicht kan opsommen. Welke mogelijkheden hebben de die-hards in het wintersporten tijdens onze zomerperiode? Moet men het ver of dichtbij zoeken? Moet er diep in de zakken getast worden om een skireisje te kunnen veroorloven? Ik heb het zelf nog niet gedaan, maar echt ik meen het, er zijn kansen zat!

Nieuw-Zeeland algemeen

De Kiwi’s zijn gekend voor hun zee, rugby en Haka en de natuur is uiterst gevarieerd. Wat niet vergeten mag worden, Nieuw-Zeeland is verrassend groot. De afstand tussen het subtropische noorden en de zuidpunt van het South Island bedraagt ca. 2000 kilometer. Van oost naar west gemeten is het land op zijn smalst slechts een paar honderd meter breed, maar op zijn breedst vele honderden kilometers. De zee speelt een voorname rol in het leven van de Nieuw-Zeelanders. Maar in Nieuw-Zeeland gaat het niet alleen om strand en zee. De eilandengroep heeft supermooie kustlijnen, maar biedt ook bergen aan om alle wintersporters te bekoren. De bergen en vulkanen zijn minstens even mooi en indrukwekkend.

Nieuw-Zeeland

Reizen in Nieuw-Zeeland

Reizen in Nieuw-Zeeland is een feest, niet alleen vanwege de mooie, steeds wisselende landschappen met hun unieke fauna en flora, maar ook vanwege de gezellige en eerlijke bevolking. Nieuw-Zeelanders zijn spontaan. Ze ontvangen graag vrienden en doen niets liever dan verhalen vertellen en hun gasten amuseren.

Skiën in Nieuw-Zeeland

Skiën in Nieuw-Zeeland

In het andere halfrond van de wereldbol zijn de seizoenen omgekeerd. Het wintersportseizoen loopt van begin juni tot eind oktober. Bekende North Island ski gebieden zijn Tukino, Turoa en Whakapapa. South Island ski gebieden zijn Cardrona, Coronet Peak, Craigieburn Valley, Mt Hutt, Ohau Snow Park, The Remarkables, Treble Cone, Mt Dobson en Roundhill.

Kostenplaatje

De kostprijs van een vliegtuigticket is best wel hoog, heen en terug zo’n 1600 euro. Hierbij is het hotel niet inbegrepen. Daarnaast ga je niet naar Nieuw-Zeeland voor maar een weekje. Wat zeg je van een rondreisje al skiënd op de toppen van de eilanden?! Op die manier kan je jezelf ook nog eens de kans geven de cultuur volledig op te snuiven en volop van het land te genieten.

In elk geval staat dit op mijn verlanglijstje, heb ik jullie interesse aan kunnen wakkeren?

De eerste keer skiën vergeet Sarah nooit meer. Na haar opleiding lichamelijke opvoeding bracht ze enkele seizoenen door als skileraar in het Zwitserse St. Moritz. Inmiddels is ze terug in België, maar de passie voor skiën is er nog steeds.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen