31 maart 2012 door Thijs in 'Nieuws', Algemeen''

Ondanks de hoge temperaturen in de Alpen kan er de komende weken nog prima geskied worden. Dankzij de dump in januari is er een flinke buffer wat betreft sneeuw en daarmee kunnen we voorlopig nog wel even vooruit. Natuurlijk worden de lager gelegen afdalingen in rap tempo minder en zie je in sommige skigebieden al pistes als witte aders door een groen landschap lopen. Wie van plan is om binnenkort nog een weekje of weekendje te gaan skiën moet zich hier niet door af laten schrikken. In veel skigebieden stoppen de liften pas met draaien tegen eind april en anders zijn er altijd nog de gletsjers die uitkomst bieden.

Oostenrijk

In Oostenrijk zijn er nog tal van skigebieden waar het seizoen nog een maand doorloopt. In Ischgl wordt het wintersportseizoen pas op 1 mei afgesloten met het traditionele ‘Top of the mountain’ concert. Dit jaar is het Maria Carey die acte de précense geeft op de Idalp. Veel andere skigebieden kiezen er toch voor om een weekje eerder te sluiten aangezien het nog maar de vraag is hoe de pistes tegen die tijd erbij liggen. Wie geen risico wilt nemen kiest bijvoorbeeld voor de Pitztaler Gletsjer of de Stubaier Gletsjer, hier wordt pas in juni aan sluiten gedacht.
SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental – 9 april
Zillertal Arena – 15 april
Montafon – 15 april
Serfaus-Fiss-Ladis – 15 april
Salzburger Sportwelt – 15 april
Ski Arlberg / [IL:ATVORA09] – 22 april
Silvretta Arena Ischgl - Samnaun – 1 mei 4*Hotel inclusief HP en skipas € 422,- >>
Sölden-Hochsölden-Vent – 6 mei Aanbieding inclusief skipas € 169,- >>

Frankrijk

In Frankrijk wordt ook nog lang niet aan sluiten gedacht. In Val Thorens vindt vanaf 28 april de jaarlijkse Dutchweek plaats en ook in andere skigebieden wordt het seizoen afgesloten met grote events. De Franse skigebieden liggen over het algemeen behoorlijk hoog waardoor de pistes tot het eind van het seizoen in goede conditie blijven. Door de zuidelijke ligging heb je hier tijdens een wintersport in het voorjaar ook een grote kans op zon! Daarnaast zijn er in Frankrijk tal van gletsjers waar het seizoen nog lang niet ten einde is.
Les Portes du Soleil – 22 april
Les Trois Vallées – 27 april Dutchweek € 271,- incl. skipas >>
L'Alpe d'Huez – 27 april
Les Deux Alpes – 28 april
Paradiski – 29 april

Zwitserland

Nergens vind je zoveel vierduizenders bij elkaar als in Zwitserland. De pistes liggen hoog en zijn bijzonder sneeuwzeker. Tot diep in de lente kun je profiteren van deze eigenschappen. Terwijl de pistes er in buurlanden al verlaten bij liggen, ski je in Zwitserland nog zorgeloos naar beneden. Voor een sneeuwzekere wintersport laat in het voorjaar kun je beslist afreizen naar het land van kaasfondue en de Matterhorn.
Flims, Laax & Falera – 15 april
Saas-Fee – 22 april
Zermatt – 22 april (gletsjer blijft open!)
Jungfrau Region – 22 april
Crans-Montana – 29 april

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.