24 maart 2012 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Afgelopen week had ik het genoegen om kennis te mogen maken met het skigebied Silvretta Montafon. Door de aanleg van een nieuwe lift zijn twee gebieden met elkaar verbonden waardoor het grootste skigebied van Vorarlberg is ontstaan. Tijd om te kijken hoe de ruim 150 kilometers aan piste erbij liggen! Aangezien ik vlakbij de Zamangbahn in Schruns verblijf, moeten eerst de pistes van de Hochjoch eraan geloven. Een blik op de pistekaart maakt mij direct een aantal dingen duidelijk: langste afdaling van het Montafon, hoogste punt van Silvretta Montafon en een mooie mix tussen blauwe en rode pistes. Dat belooft wat!

Rustige, eenvoudige pistes

Voor ik daadwerkelijk mijn eerste bochten kan draaien zit ik echter de nodige tijd in de lift. Pas na het nemen van de Sennigrat- en de Kreuzjoch stoeltjesliften kun je de nodige meters gaan maken. Aan weerszijden van de berg vertrekken brede afdalingen waar ook beginners prima op uit de voeten kunnen. Ik begin met afdaling 1a , een eenvoudige afdaling terug richting het bergrestaurant bovenaan de gondel. Wat direct opvalt is de rust! Ik heb alle ruimte om te gaan en staan waar ik wil en wachttijden bij de lift zijn de hele week niet voorgekomen. Heerlijk!

Langste skitunnel van Europa

Tot mijn grote verbazing ski ik onderweg ineens een tunnel in! Een hele vreemde gewaarwording wanneer je dit niet verwacht. De tunnel is met 476 meter de langste skitunnel van Europa. Gelukkig werkt de verlichting naar behoren en is de tunnel zo aangelegd dat je precies genoeg snelheid houdt om zonder al te veel te prikken het daglicht weer te bereiken. Aan deze kant van de Hochjoch kun je ervoor kiezen om verder naar beneden te skiën richting Schruns en Silbertal. Ik ga echter niet lager dan het middenstation omdat ik al snel in de gaten heb, dat de sneeuw op de lager gelegen pistes al behoorlijk heeft te lijden onder de hoge temperaturen.

Hochalpila Bahn

Hochalpila Bahn

Afgelopen zomer is er hard gewerkt in het skigebied van Silvretta Montafon. Niet alleen zijn de gebieden van de Hochjoch en Nova met elkaar verbonden, ook is er een nieuwe lift die je afzet op het hoogste punt van het complete skigebied. De Hochalpila Bahn ligt aan de andere zijde van het Hochjoch gebied en is niet te missen door de oranje gondels. Deze hoek van het skigebied blijkt ook zeer de moeite waard. Wederom brede afdalingen waar iedere skiër zich op thuis zal voelen. De Fredakopf stoeltjeslift ontsluit nog enkele skiroutes maar die laat ik vandaag aan mij voorbij gaan. Via een heerlijke blauwe afdaling ski ik terug naar het bergstation van de nieuwe Grasjoch Bahn, daarover in deel II over Silvretta Montafon meer.

Prettige kennismaking met de Hochjoch

Mijn eerste dag op de pistes van de Hochjoch is zeer goed bevallen. Wel moet ik hierbij opmerken dat de gevorderde skiër in een dag alle pistes heeft gezien. In het Montafon hebben ze dit ook beseft en hierdoor is de Grasjoch Bahn aangelegd waardoor je de mogelijkheid hebt om uit te wijken naar de pistes van Nova. De Hochjoch kenmerkt zich als een behoorlijk uitgestrekt skigebied met een flink aanbod aan brede, niet al te moeilijke afdalingen. Ideaal voor de skiër die niet op zoek is naar honderden kilometers aan piste en uitdagende pistes. Wat je op de flanken van de Hochjoch wel vindt, is een rustig en familievriendelijk skigebied waar skiërs van ieder niveau zich zullen vermaken.

Morgen meer over mijn wintersport in het Montafon. Dan zijn de pistes van Silvretta Montafon – Nova aan de beurt!

Klik hier voor meer informatie over de Hochjoch en het Montafon >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen