20 maart 2012 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

Afgelopen zaterdag - onderweg naar de Alpen - gaf de thermometer in de auto nog even 22 graden aan. Dat soort temperaturen doen je eerder denken aan zomervakantie dan aan wintersport. Eenmaal aangekomen in Lech bleek dat er, ondanks de relatief hoge temperaturen, nog ruim voldoende sneeuw lag. Er is in deze regio afgelopen winter natuurlijk ook wel heel veel gevallen. Regelmatig waren de dorpen Lech am Arlberg en Zürs am Arlberg onbereikbaar door de enorme sneeuwval.

20/25 cm verse sneeuw

Afgelopen zondag was het heerlijk skiweer. ’s Ochtends was het strakblauw en de pistes lagen er echt prima bij. Veel beter dan dat we hadden verwacht. In de loop van de middag kwam er steeds meer bewolking, waarna het aan het einde van de middag begon te sneeuwen. Maandagochtend lag er zo’n 20/25 cm verse sneeuw en bleef het behoorlijk doorsneeuwen. Ideale omstandigheden, en zeker niet ongewoon voor maart. Hierbij een videoreport van 2 dagen in Lech en Zürs.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.