29 maart 2012 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Mayrhofen, in het Oostenrijkse Tirol, is een gewilde bestemming onder Nederlandse wintersporters. Het van oorsprong kleine dorp is door al het toerisme verveelvoudigd, maar het authentiek Oostenrijkse karakter is volledig behouden gebleven. Een wintersport in Skigebied Mayrhofen

Logeer je in Mayrhofen? Dan brengt de Penkenbahn je vanuit het dorp naar het Penken skigebied toe. Penken beslaat maar liefst vier bergen. Bedwing niet alleen de Penken (2.000 meter), maar ook de Horberg (2.300 meter), de Rastkogel (2.500 meter) en de Eggalm (2.300 meter). In het totaal beslaat dit gebied 159 kilometer piste waar de beginnende tot de ervaren skiër of snowboarder zich prima kan vermaken.

Zelfmoordpiste

Voor de echte waaghalzen is er in het skigebied van Mayrhoven de Harakiri (het Japanse woord voor zelfmoord) Piste. Deze afdaling kent een maximale hellingsgraad van 78%. Hiermee is het een van de steilste, geprepareerde pistes van Europa. Deze zinderende afdaling ligt onder het punt waar de snelle Knorren kabelbaan, de Nordhang, de Sunjet, de 150 Tuxer en de Mittertretlift samenkomen.

Vans Penken Park

Voor snowboarders en freestylers die graag een sprongetje mogen maken is het Vans Penken Park de hemel op aarde. Dit is een van de grootste en meest uitgebreide funparks van Europa. Het park telt vier verschillende afdalingen met onder andere schansen, een half pipe en een hindernisparcours. Hier kun je naar hartenlust sliden en jumpen.

Superskipas Zillertal 3000

Heb je niet genoeg aan de 159 kilometer piste van het Penken skigebied van Mayrhofen? Wellicht behoefte aan meer uitdaging, meer variatie of het maken van een dalafdaling die in het gebied van Mayrhofen niet aanwezig is? Geen probleem! Vanuit Mayrhofen kun je skiën en snowboarden in het Zillertal 3000 skigebied dat niet alleen Penken omvat, maar ook de gebieden Finkenberg, Lanersbach en Hippach. Wanneer je een Superskipas neemt, kun je van het gehele gebied gebruikmaken. Dat betekent 225 kilometer piste. Het overgrote deel van de pistes (60%) is rood, 59 kilometer is zwart en 32 kilometer is blauw. Veel gevarieerder vind je het niet gauw.

Langlaufen, wandelen & meer

Niet zo’n snelheidsduivel? Dan heeft Mayrhofen ook voldoende aanbod. Het dorp telt in het totaal 20 kilometer langlaufloipen. ’s Avonds zijn deze banen verlicht, dus het is zelfs mogelijk om na het skiën nog een tochtje te maken. Voor de wandelaars is er in het totaal 40 kilometer aan wandelpaden te vinden. Tijdens je tochten kun je genieten van de prachtige Tiroler natuur. Met een beetje geluk kun je gemzen en andere bergdieren spotten.

Vertier na het skiën

In gelegenheden als de Icebar, de Pilzbar en de Speak Easy Bar gaan tegen drieën de tafels en stoelen aan de kant en de skischoenen van de vloer. Mayrhofen is een geweldige bestemming als je houdt van après-ski. Voor degenen die het liever nog wat langer doortrekken is er een aantal discotheken in Mayrhofen te vinden.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen