9 maart 2012 door Miranda in 'Materiaal'' | 0 Reactie(s)

Ski’s, snowboards, kleding, goggles, helmen, maar ook skischoenen kun je tegenwoordig gemakkelijk online kopen. Webshops in binnen- en buitenland hebben een enorm aanbod en vaak kun je tegen aantrekkelijke prijzen alles kopen wat je nodig hebt voor je wintersport. Hoewel ik graag online shop zijn er een aantal artikelen die ik nooit online zou kopen, waaronder dus skischoenen. Want: wie de schoen past....

Belangrijkste onderdeel van je ski-uitrusting

De skischoen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je ski-uitrusting. Het zorgt voor de verbinding tussen de ski en de skiër. De skischoen moet de bewegingen van de skiër overbrengen op de ski, maar het is minstens net zo belangrijk dat de schoen goed en liefst ook een beetje comfortabel zit. Pijnlijke voeten kunnen je skivakantie behoorlijk verpesten.

Moeilijke voeten

Wij hebben al eens een weblog geschreven over skischoenen kopen (klik hier voor het weblog over skischoenen kopen) en waar je op met letten. Collega Inge heeft “moeilijke voeten” en heeft na jaren skiën met zere voeten eindelijk de oplossing gevonden (klik hier voor haar weblog over moeilijke voeten en skischoenen). Een skischoen moet goed aansluiten, niet te groot of te klein zijn en moet passen bij jou stijl en techniek.

Skischoenen kopen

Een wand vol skischoenen, welke moet je kiezen?

Goed advies

Het aanschaffen van nieuwe skischoenen is dus nog niet zo eenvoudig en een goed advies hierbij is erg belangrijk. Bij een gespecialiseerde wintersportwinkel nemen ze de tijd om je voet te bekijken, op te meten en er vervolgens een passende schoen bij te vinden. Ook kunnen ze nog aanpassingen aan je schoen verrichten, zodat ie nergens pijn doet of irriteert. In veel winkels kun je ook inlegzooltjes op maat laten maken, wat ook een hoop “voet-ellende” kan voorkomen.

Op maat

Je kunt er ook voor kiezen om een schoen op maat te laten maken bij Strolz, maar uiteraard hangt hier een pittig prijskaartje aan. Een andere mogelijkheid is alleen je binnenschoen op maat laten maken, dit kan bijvoorbeeld bij Bootsolutions. Ook zijn er in Nederland inmiddels een aantal gediplomeerde “bootfitters” zoals Richard Zanen, hij maakt je bestaande of nieuwe skischoen helemaal op maat, zodat je een pijnloos kunt skiën.

Passen

Na het bovenstaande verhaal is het waarschijnlijk al wel duidelijk. Persoonlijk advies en vooral passen is zo belangrijk bij het aanschaffen van nieuwe skischoenen, dat je wel heel veel geluk moet hebben als je online een paar besteld die perfect zijn voor je. Laat je goed adviseren, dit kan je skiplezier enorm verhogen.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen