2 maart 2012 door Thijs in 'Nieuws''

De Dutchweek in Val Thorens is de traditionele afsluiter van het wintersportseizoen. Een week lang gezelligheid, wintersporten en nog meer gezelligheid! Dit jaar valt de Dutchweek van 28 april tot 5 mei. Koninginnedag en Bevrijdingsdag vier je dit jaar dus in de sneeuw!

Oranje invasie in Val Thorens

Tijdens de Dutchweek is Val Thorens in handen van een oranje legioen. Een week lang is Nederlands de voertaal in Europa’s hoogstgelegen wintersportplaats. Wat begon als een wintersporttripje van een groep fanatieke snowboarders en skiërs is inmiddels uitgegroeid tot het populairste en succesvolste wintersport evenement van Nederland. Vorig jaar gaven bekende dj’s als Sunnery James & Ryan Marciano, Chris Rox, Roog en Erick E acte de présence. De line-up voor de Dutchweek 2012 is nog niet bekend, de organisatie belooft echter een nog sterkere programmering dan afgelopen jaar.

Dutchweek aanbieding! Week inclusief skipas €270,- >>

Dutchweek Festival

Het Dutchweek Fesitval trapt dit jaar af met een feest tijdens Koninginnenacht. Overdag komt het feest al op gang bij Bar 360 maar daarna verplaatst het geheel zich richting Centre Sportief. Het hoogste en grootste après-ski feest ooit gegeven! De rest van de week wordt het alleen nog maar gekker. Tijdens de Dutchweek is Val Thorens het epicentrum van de après-ski. Wil je eens wat anders dan Bar 360? Ook in discotheken als Le Monde en Malaysia weten ze wat feesten is!

Dutchweek Test Event

Vast onderdeel van de Dutchweek is het test event. Naast Bar 360 hebben alle grote wintersportmerken hun stand staan om jou de kans te bieden het nieuwste materiaal aan de tand te voelen. Dit jaar hebben nog meer merken aangegeven aanwezig te zijn zodat jij het materiaal van je favoriete merk uitgebreid kunt testen.

Val Thorens

Val Thorens ligt in het skigebied Les Trois Vallées wat met ruim 600 kilometer aan pistes het grootste aaneengesloten skigebied van Europa is. Door de hoge ligging hoef je je geen zorgen te maken dat er tijdens de Dutchweek geen sneeuw ligt. De pistes reiken tot een hoogte van maar liefst 3200 meter waardoor pisteplezier tijdens de Dutchweek is gegarandeerd.

Dutchweek aanbiedingen

Enthousiast geworden? Je kan er bij zijn tijdens de Dutchweek! Er zijn nog tal van accommodaties beschikbaar die vaak op loopafstand van de pistes liggen. De aanbiedingen zijn inclusief skipas en tijdens de Dutchweek gelden hoge kortingen op zaken als skihuur en skilessen. Sluit het wintersportseizoen dit jaar af in Val Thorens tijdens de Dutchweek 2012.

Klik hier voor meer informatie over de Dutchweek 2012 >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.