Skip to navigation Skip to main content

De mooiste skitochten in de Alpen

Er zijn skitochten in de Alpen die je gewoon geskied moet hebben. Vanwege de historie, de afstand, de naam of gewoon omdat het een prachtige route is. Snowplaza heeft de mooiste skitochten in de Alpen op een rijtje gezet. Natuurlijk ontbreken tochten als Der Weisse Ring, De Sella Ronda en de Königstour niet.

Königstour – Skiregion Hochkönig

De Königstour is een nieuwkomer onder de skitochten. Met een lengte van 32 kilometer en 7700 meter hoogteverschil komt de Königstour met stip binnen. De Königstour loopt door Skiregion Hochkönig waar dorpen als Maria Alm, Dienten en Mühlbach in liggen. Tijdens de tocht heb je een fantastisch uitzicht op de Hochkönig en het Steinerne Meer. De Königstour is ontstaan door de aanleg van de Sinalco gondelbaan en een 6-persoons stoeltjeslift in Dienten. Onderweg kom je voldoende berghutten tegen om bij te tanken, voor de gemiddelde skiër is deze tocht prima te doen in een dag.

Sella Ronda – Sellamassief

Misschien wel de bekendste skitocht van allemaal, de Sella Ronda. De skitocht rond het Sellamassief is 26 kilometer lang en is voor de gemiddelde skiër goed te doen. Onderweg passeer je bekende Dolomietenpassen als de Passo Pordoi en de Passo Gardena. Ook ski je in drie verschillende regio’s; Belluno, Zuid-Tirol en Trentino. Wanneer je vroeg start hoef je je geen zorgen te maken over de tijd en kun je in iedere regio even genieten van het uitzicht en de heerlijke gastronomie. De Sella Ronda kan met de klok mee (oranje route) of tegen de klok in (groene route) worden afgelegd.

Der Weisse Ring – Lech/Zürs

Der Weisse Ring is een 22 kilometer lange skitocht met meer dan 5000 hoogtemeters door het skigebied van Lech en Zürs. De toch is uitstekend uitgepijld waardoor je op meerdere punten de route kunt beginnen. Officieel start de tocht onderaan de Rüflikopf in Lech om vervolgens via de Hexenboden en Madloch af te dalen richting Zürs. Aan de overzijde van het dal pak je de Zugerbergbahn richting de top van de Kriegerhorn. Via een heerlijke blauwe skipiste die langs Oberlech loopt, ski je terug naar het koninklijke dorp. De tocht bestaat uit rode en blauwe afdalingen en is voor vrijwel alle skiërs prima te doen. Eén keer per jaar wordt de Weisse Ring afgelegd als skirace, het record staat op een indrukwekkende 44 minuten en 35 seconden.

Grand Tour de Trois vallées - Les Trois vallées

Als er één gebied is waar je lange tochten kunt skiën dan is het wel Les Trois vallées. Met ruim 600 kilometer aan piste is Les Trois Vallées het grootste aaneengesloten gebied van Europa. Het skigebied strekt zich uit over drie valleien. Namelijk de vallei van Val Thorens-Les Menuires, de vallei van Méribel en de vallei van La Tania en Courchevel. De Grand Tour de Trois Vallées is een skitocht waarbij je alle hoeken van het skigebied aandoet. 5 toppen, 15 liften en een hoogteverschil van ruim 8200 meter! Kijk goed naar de weersvoorspellingen want bij slecht weer en harde wind willen verbindingsliften nog wel eens gesloten zijn.

Welke mooie skitochten ontbreken nog in dit rijtje? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.