29 februari 2012 door Gastredacteur in 'Reisverslagen''

Het is krokusvakantie en Snowplaza weblogredacteur Kees is met zijn familie in de buurt van het Zwitserse Gstaad op wintersport. Dit keer doet niet Kees, maar zijn nichtje Tiara (11 jaar) verslag van hun wintersport-vakantie. "Al een paar jaar doe ik aan skiën. Dit is de derde keer. En het is vet! Je bent veel buiten, de lucht is schoon en het lijkt net of mensen een stuk aardiger tegen elkaar zijn dan in Nederland."

De eerste skidag is best zwaar

Gisteren was onze eerste skidag en dat was best zwaar. Daarom stonden we vandaag pas om 9 uur op. Toen gingen we eerst rustig ontbijten en daarna gingen we in de tuin een ijsbar maken en sleeën. We hebben ook nog heerlijk in de zon gezeten, want het is hier (in Zwitserland) heel mooi weer.

Tiara

Veel bontjassen

Daarna skiën, maar ja: toen was het al na de middag. We zitten in Lauenen, dat is een dorpje vlakbij

Het is warm

Bij het plaatsje heb je twee skigebieden, de Eggli/Videmanette (daar zijn we gisteren geweest) en de Wispile. Daar waren we vandaag. Het is een berg met blauwe, rode en zwarte afdalingen. Aan het eind van de middag heb ik nog een stukje zwart gedaan. Maar meestal ski ik op blauw en rood. De sneeuw is wel hard en ijzig. Dan is het wel moeilijker om te remmen. Maar er ligt wel heel veel sneeuw, er zijn geen bruine plekken en ook geen stenen. Het is wel heel warm en het wordt later in de week nog warmer. Misschien wel 18 graden! Dan hoop ik dat we dan nog goed kunnen skiën.

Via internet kijken hoeveel kilometer je hebt geskied

Waarom vind ik skiën zo leuk? Nou, je bent buiten in de natuur. De bergen zijn hartstikke mooi, met al die sneeuw erop. Vooral als de zon schijnt en er geen wind is zoals in Nederland. En je bent lekker sportief bezig. Vooral hard naar beneden is cool. Maar het is ook gezellig en leuk omdat je dingen met elkaar doet. Skiën lijkt gemakkelijk maar het is niet altijd zo makkelijk. Je moet best wel sportief zijn en je moet niet bang zijn, ook niet om te vallen. En oh ja: via internet kunnen we later zien hoeveel kilometer we hebben geskied. Dat gaat via het nummer van je skipas. Gisteren 42 kilometer en vandaag 18.

Duur

Zwitserland is wel heel anders dan Nederland. De mensen lijken rijker, maar ze verdienen ook meer dan bij ons. Daardoor is het voor ons wel erg duur. Maar ja: Nederland heeft geen bergen en ook niet zoveel sneeuw. Dus het is wel de moeite waard om 1000 kilometer te rijden voor een weekje. Want in Nederland kun je nou eenmaal niet skiën.

Ik blijf altijd skiën!

Ik heb me er ook dit jaar weer op verheugd om met wintervakantie te gaan. Dit is mijn derde keer, ik doe veel leuke dingen samen met mijn vriendin. We knutselen, maken tekeningen, doen spelletjes en we gaan 's avonds op de Wii. We gaan nog heel veel leuke dingen doen deze week. Ja, ik denk dat ik altijd blijf skiën!

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt