Skip to navigation Skip to main content

Gratis lawine informatie avond

2127 - Gratis lawine informatie avond (1)

Het lawine-ongeluk van Prins Friso heeft veel vragen opgeleverd bij wintersporters. Hoe zit het nu precies met lawines? Wanneer is het gevaarlijk? Waar moet je rekening mee houden? Morgenavond organiseert Snowworld samen met de Nederlandse Ski Vereniging en het Snow Safety Center een gratis informatieavond over lawines, om op deze vragen een antwoord te geven.

Wintersport en veiligheid

De informatieavond over ‘wintersport & veiligheid’ wordt georganiseerd op woensdag 22 februari a.s. Tijdens deze avond kun je je laten informeren over de gevaren van off-piste. Test off-pistemateriaal zoals een sonde, lawineschep, ABS-rugzak en een lawinepieper. De professionals van het Snow Safety Center zijn aanwezig voor uitleg, demonstraties en advies.

Programma

19.00 - 19.30 uur
Ontvangst

19.30 - 19.50 uur
Presentatie 'algemene veiligheid' door de Nederlandse Ski Vereniging

19.50 - 20.30 uur
Presentatie 'gevaren off-piste en verantwoord off-piste' door Snow Safety Center

20.30 - 21.00 uur
Forum waarbij vragen gesteld kunnen worden aan: Rogier Adams (Manager Skischool SnowWorld) Bert Romani (Persvoorlichter Nederlandse Ski Vereniging) Maarten Huisman en Rolf Westerhof (Specialisten Snow Safety Center)

21.00 - 21.30 uur
Demonstratie pieper zoeken/lawineredding

21.30 uur
Einde programma

Gratis toegang

De informatieavond vindt plaats in SnowWorld, Zoetermeer, Buytenparklaan 30 en de toegang is gratis.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.