25 februari 2012 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Golfen in de winter, wie had dat ooit gedacht. En dan bedoel ik niet op een regenachtige zondagmorgen in Nederland maar bijvoorbeeld in de Zwitserse sneeuw. In het mondaine Gstaad is het mogelijk! Hier ligt een 9-holes golfbaan waar je de gehele winter kunt oefenen op je swing- en put kwaliteiten.


Snowgolf

Snowgolf bestaat al een geruime tijd (in de VS en Canada) maar is pas enkele jaren geleden populair geworden door de organisatie van diverse toernooien. Bevroren meren, besneeuwde golfbanen en speciaal aangelegde winterbanen worden gebruikt voor snowgolf. Bij snowgolf gelden precies dezelfde regels als bij de normale vorm van golf. Alleen wordt er natuurlijk gebruik gemaakt van een gekleurde bal en praat men bij snowgolf op niet over een ‘green’ maar over een ‘white’. De baan is egaal gemaakt, buiten de baan ligt vanzelfsprekend tiefsneeuw.

Wispile Gstaad

In het mondaine Gstaad vind je misschien wel de mooiste snowgolfbaan van allemaal. Op de 1900 meter hoge Wispile ligt een 9-holes golfbaan waar iedere golfspeler de uitdaging op aan kan gaan. Golfen in de winter vergt enige aanpassing maar je zult merken dat je al snel de slag te pakken hebt. Het is natuurlijk wel verstandig om een paar warme schoenen en een dikke jas aan te trekken! Beginners kunnen een poging wagen op de driving range of de ‘putting white’. Enthousiast? Meld je dan aan voor de Snow Golf Trophy op 3 maart!

Instructievideo

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen