11 februari 2012 door Jasper in 'Reisverslagen''

“Nou wel koud hoor, het kan vrijdag en zaterdag wel -26 worden” antwoord ik de steward, als deze vraagt hoe koud het wel niet in de Oostenrijke Alpen wordt. “Wat?! Min 26? Waar?” roept een man twee rijen voor mij verbaasd, terwijl zijn rijgenoten ook verschrikt omkijken. “In Oostenrijk!” antwoord ik hen. Het is duidelijk, niet iedereen in het Transavia vliegtuig van Amsterdam naar Innsbruck is even goed voorbereid op de kou die komen gaat.

Ontspannen reis

Ik vertrok vorige week woensdag op tijd vanuit mijn thuis in Amsterdam omdat ook bij ons de winter heeft toegeslagen en dit de reistijd met het openbaar vervoer behoorlijk verlengt. En inderdaad het ritje naar Schiphol wat mij normaal nog geen 25 minuten kost, duurt nu 1,5 uur door het niet rijden van trams en treinen. Op Schiphol aangekomen blijkt dat ook het vliegtuig een half uurtje vertraging heeft. Alle tijd om nog even een broodje te eten voordat ik het vliegtuig in ga.

Op naar St. Anton

Aangekomen op het, tussen de besneeuwde Alpen gelegen, vliegveld van

Vroeg beginnen maar

Nadat het de vorige avond niet gek laat is geworden (de wekelijkse ski-show ging helaas niet door, maar de live muziek in de naast gelegen kroeg Piccadilly gelukkig wel) staan we de volgende morgen vroeg klaar bij de mooie Galzigbahn om het gebied van

Uitstekende off-piste mogelijkheden

Het gebied rond de Arlberg is bekend om zijn vele off-piste mogelijkheden en skiroutes (niet geprepareerde afdalingen). Met deze hoeveelheid sneeuw ga ik als snowboarder zeker aan mijn trekken komen! Het lawinestufe (gevaar) is voor vandaag en de aankomende dagen 2, wat inhoudt dat de kans op een lawine niet zo groot is en de meeste skiroutes open zijn! Met de kou valt het vandaag met-16 nog enigszins mee, maar morgen en overmorgen belooft het kouder te worden.

Eindelijk boarden

Het sneeuwt vandaag, net als de afgelopen dagen, nog aardig door. Dat is mooi want op veel plekken buiten de pistes zijn anderen mij al voor geweest. Gelukkig is er nu weer een verse laag van bijna 30 cm gevallen en nodigen de bergen weer aardig uit om 'beboard' te worden.
Nadat we met de Galzigbahn boven zijn aangekomen zien we dat het nog lekker rustig is en we besluiten meteen naar de op 2660 meter hoogte gelegen Schindler Spitze te gaan. We zitten bijna als enige in de lift en ook de pistes naar beneden zijn heerlijk rustig zodat we de eerste paar uur flink wat kilometers kunnen maken. Omdat het zo hard sneeuwt, is het zicht niet al te goed en ook de vingers en tenen beginnen koud te worden. We besluiten na een kleine 2 uur ons te verwarmen aan een warme choco in het op 1400 meter gelegen dorpje

Stuben, één grote speeltuin

Nadat we weer helemaal zijn opgeladen besluiten we het gebied bij Stuben uit te proberen. Dit loopt tot 2400 meter en is niet heel groot, maar het is er heerlijk rustig en er is ongelooflijk veel diepsneeuw! We kunnen hier heerlijk spelen op en naast de pistes en vergeten dan ook bijna dat het weer tijd is voor de lunch. In de middag besluiten we te blijven skiën en boarden in de buurt van St. Anton zelf. Hier beleven we veel plezier in de diepe sneeuw van skiroute 3. Deze route loopt onder de Galzigbahn door en heeft naast een buckelpiste ook aan beide kanten bomen waar nog geweldig veel diepe sneeuw ligt.

Wat gaat zo'n dag toch snel voorbij

Ook loopt deze route praktisch langs de andere trekpleister van Klik hier voor meer informatie over St. Anton >>

Terug naar boven ▲

Wintersport is mijn grote hobby. Ik ga ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en hou van alles wat met skiën te maken heeft. Mijn enthousiasme probeer ik op het weblog van Snowplaza over te brengen!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt