10 februari 2012 door Miranda in 'Reisverslagen''

Je hebt bergen en bergen. De Zugspitze is zo’n berg die meteen indruk maakt; hoog en stoer. Afgelopen weekend heb ik een dagje in Lermoos geskied en vanuit het skigebied heb je een geweldig uitzicht op deze machtige berg. Het skigebied zelf is ook zeker de moeite waard. Het is niet groot, maar biedt voldoende uitdaging voor ieder type skiër.


Uitzicht vanuit de eerste lift: strak geprepareerde pistes.

Elke dag ergens anders skiën

We zijn een weekend in Alle kleuren piste vanaf de top

Door middel van 3 stoeltjesliften bereik je de top van het skigebied op 2.100 meter. Vanaf hier heb je echt een super uitzicht op de Zugspitze en de vele andere bergtoppen in de omgeving. Sommige freeriders klimmen nog verder omhoog naar de top van de Grubigstein op 2.233 meter. Tussen de top en het bergstation van de lift ligt een heerlijk poederterrein. Vanaf het bergstation kun je kiezen op welke kleur piste je naar beneden wilt, blauw, rood of zwart. Het zijn stuk voor stuk heerlijke afdalingen en overal heb je dat waanzinnige uitzicht. De pistes zijn lekker breed en heerlijk geprepareerd. Het valt me op het gemiddelde niveau van de skiërs hier behoorlijk hoog ligt.

Familienabfahrt

We besluiten naar het dal te skiën via de Familienabfahrt. De afdaling doet zijn naam eer aan. Over deze blauwe piste kun je prima met de hele familie naar beneden. Via veelal brede, niet al te moeilijke pistes welke gedeeltelijk door het bos lopen, bereik je eenvoudig de gondel in het dorp. We nemen de gondel weer omhoog en wagen ons in deze Siberische temperaturen even met een kopje thee op het terras. Ik houd het snel voor gezien, voor een koukleum als ik is het veel te koud. Snel weer de lift in en skiën!

Drukke bergrestaurants

We willen lunchen bij de Grubighütte-Gipfelhaus omdat je daar een geweldig uitzicht hebt, maar helaas is het er propvol. Door de kou is het erg druk in de pisterestaurants. In het bergrestaurant Grubigalm is gelukkig nog genoeg plek en ze hebben er heerlijke Kaiserschmarnn. De laatste uurtjes van de skidag brengen we door rondom de hoogste lift van het skigebied, de Gams-jet. We knallen alle pistes een paar keer naar beneden en om 15.55 uur zitten we voor de laatste keer in de lift naar boven. De ondergaande zon en wolken zorgen voor een prachtig licht. We genieten nog één keer van het mooie uitzicht en gaan dan naar beneden over bijna lege pistes.

Waar is de après-ski?

Meer informatie over de Zugspitz Arena >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen