29 januari 2012 door Thijs in 'Stellingen''

Met de bus op wintersport. Eens maar nooit meer. Jolige buschauffeurs, een reis van 15 uur en stramme spieren van het opgevouwen zitten. Slechts enkele redenen waarom ik niet meer met de bus op wintersport ga! Ik ga voortaan gewoon weer met de auto of het vliegtuig.

Rondreis door Nederland

Al vroeg in de middag verzamel je op een willekeurig plein in Nederland. Je bagage wordt in een luik gedumpt en daarna neem je plaats voor een reis die zomaar een uurtje of 15 kan gaan duren. Na de eerste grappen en grollen van het cabaretduo die je veilig richting de Alpen gaat brengen, begint de rondreis door Nederland. In Utrecht wat mensen oppikken, in een troosteloos wegrestaurant eten, vervolgens richting wat andere steden om pas laat in de avond de grens te passeren.

Als je geluk hebt kun je lekker slapen

Nachtrust

Nadat er een flauwe film is vertoond, is het tijd om te gaan slapen. Als je geluk hebt. Voor hetzelfde geld zit je naast een snurkende collega of een groep dronken studenten die überhaupt niet van plan zijn te gaan slapen. Daarnaast moet je nog de juiste houding zien te vinden. Geen enkele houding lijkt lekker te liggen, dan maar weer op m’n andere zij.

Wakker worden!

Nadat je het tweeduizend tweeëndertigste schaapje hebt geteld en eindelijk in slaap bent gevallen wordt je abrupt gewekt. De buschauffeurs achten het nodig je ver voor aankomst al uit je slaap te halen. Net alsof ik iets kan zien van de omgeving terwijl het nog pikkedonker is. Ik draai me nog een keer om! Alleen weet ik nog niet op welke zij… Al voor het einde van de heenreis weet ik het. Ik ga nooit meer met de bus op wintersport!

Eenmaal op de plaats van bestemming ben je alles weer vergeten

Korrel(tje) zout

Natuurlijk kun je mijn zojuist geschetste beeld met een korreltje zout nemen. In de touringcars van tegenwoordig heb je behoorlijk de ruimte en iedereen om jou heen wil vaak net zo graag slapen als jij dat wilt. Daarnaast is reizen per bus erg voordelig. Bij touroperators kun je voor een prima prijs een wintersport boeken inclusief skipas, accommodatie en busreis. Desondanks krijgen ze mij echt niet meer zo snel in een bus!

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen