29 januari 2012 door Thijs in 'Stellingen''

Met de bus op wintersport. Eens maar nooit meer. Jolige buschauffeurs, een reis van 15 uur en stramme spieren van het opgevouwen zitten. Slechts enkele redenen waarom ik niet meer met de bus op wintersport ga! Ik ga voortaan gewoon weer met de auto of het vliegtuig.

Rondreis door Nederland

Al vroeg in de middag verzamel je op een willekeurig plein in Nederland. Je bagage wordt in een luik gedumpt en daarna neem je plaats voor een reis die zomaar een uurtje of 15 kan gaan duren. Na de eerste grappen en grollen van het cabaretduo die je veilig richting de Alpen gaat brengen, begint de rondreis door Nederland. In Utrecht wat mensen oppikken, in een troosteloos wegrestaurant eten, vervolgens richting wat andere steden om pas laat in de avond de grens te passeren.

Als je geluk hebt kun je lekker slapen

Nachtrust

Nadat er een flauwe film is vertoond, is het tijd om te gaan slapen. Als je geluk hebt. Voor hetzelfde geld zit je naast een snurkende collega of een groep dronken studenten die überhaupt niet van plan zijn te gaan slapen. Daarnaast moet je nog de juiste houding zien te vinden. Geen enkele houding lijkt lekker te liggen, dan maar weer op m’n andere zij.

Wakker worden!

Nadat je het tweeduizend tweeëndertigste schaapje hebt geteld en eindelijk in slaap bent gevallen wordt je abrupt gewekt. De buschauffeurs achten het nodig je ver voor aankomst al uit je slaap te halen. Net alsof ik iets kan zien van de omgeving terwijl het nog pikkedonker is. Ik draai me nog een keer om! Alleen weet ik nog niet op welke zij… Al voor het einde van de heenreis weet ik het. Ik ga nooit meer met de bus op wintersport!

Eenmaal op de plaats van bestemming ben je alles weer vergeten

Korrel(tje) zout

Natuurlijk kun je mijn zojuist geschetste beeld met een korreltje zout nemen. In de touringcars van tegenwoordig heb je behoorlijk de ruimte en iedereen om jou heen wil vaak net zo graag slapen als jij dat wilt. Daarnaast is reizen per bus erg voordelig. Bij touroperators kun je voor een prima prijs een wintersport boeken inclusief skipas, accommodatie en busreis. Desondanks krijgen ze mij echt niet meer zo snel in een bus!

door Stefan op 29 januari

collega skiërs, ik heb al jaren ervaring in reizen naar de Alpen. Het is inderdaad afwegen welk vervoermiddel je neemt : alles heeft zijn voor- en nadelen! Met de auto rijd je van deur tot deur en neem je mee wat en wie je wil, stop je waar je wil,... en is de reistijd tamelijk kort. Met de trein kan het sneller, maar duurder. De bus is een mooi, goedkoop alternatief. We hebben zelfs nog bussen die omgevormd worden tot sleeping class met zetels tot bed omgevormd. alles aan realtief lage kostprijs. Vliegtuig kan ook natuurlijk. Waar is de tijd toen er in Europa nog echte slaaptreinen reden? Opstappen om 21u in Brussel, op de piste om 9u30 na een verkwikkende nacht in een slaapcompartiment met zes (à la "orient expr8ess" maar niet zo luxueus...). 8 uur slapen, een bergtreintje op, in het hotel materiaal nemen en glijden maar... ik heb natuurlijk ook nog vele nadere verhalen... maar geniet van je skivakantie hoe ze ook is georganiseerd...door Annemie op 30 januari

Net terug met de bus van Sunweb....drama! Hoezo zoveel service voor die prijs dat verwacht je toch niet, maar die krijg je ook niet!!door Puck op 31 januari

Wij reizen al jaren met de bus voor een mini ski vakantie met sunweb naar Oostenrijk. Donderdagavond vertrekken en op zondagavond weer terug. Drie volle dagen skien, heerlijk! Wij stappen, ondanks dat we in Friesland wonen, in Eindhoven op. Dan hoef je niet heel Nederland door rijden om mensen op te halen. We doen er vanaf Eindhoven 11 uur over. Dat is inclusief twee stops. En een nachtstop voor de chauffeurswissel. Je moet je er gewoon even op instellen dat je de heenweg wat minder slaapt, maar door alle vermoeidheid etc slaap je de hele terugreis. Dat is dan weer een voordeel!!Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.