26 januari 2012 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Skiër die springt in de lucht

Morgen is het weer zover, de Red Bull Hüttenrallye in St. Anton. Een spectaculaire skirace waarbij niets te gek is. De skiërs moeten op, over en door skihutten skiën om daarna ook nog eens als eerste over de finish te komen. In 2010 kroonde oud alpineskiër Daron Rahlves zich tot koning van de Hüttenrallye.Skirace voor waaghalzen

27 en 28 januari staat St. Anton in het teken van de Hüttenrallye. Vanaf het bergstation van Gampen moet men een parcours van 2 kilometer met 450 meter hoogteverschil zo snel mogelijk overbruggen. Tot zover niets spannends. Ware het niet dat de skiërs onderweg obstakels tegen komen in de vorm van berghutten. De snelste manier om beneden te komen is door of over deze hutten heen te springen. Een skirace voor waaghalzen en adreanalinejunkies.

Afvalrace

Nou begrijp ik dat jij staat te popelen om mee te doen. Helaas moet ik je teleurstellen, de inschrijving is al enige tijd gesloten. Amateurs, zoals jij en ik, mogen echter wel gewoon meedoen. Morgen kunnen amateurs zich kwalificeren voor de volgende ronde waarbij ze het op mogen nemen tegen de échte cracks. Tijdens dag twee worden twee professionals en vier amateurs tegelijkertijd de helling afgestuurd. De drie snelsten per heat gaan door, tot er uiteindelijk één winnaar overblijft.

Actie!

Wat een kick moet het geven om deel te nemen aan deze wedstrijd. Je moet echter wel tegen een stootje kunnen. Vrijwel alles is geoorloofd om als eerste aan de finish te komen. Genoeg gezegd en geschreven! De beelden spreken voor zich.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen