Skip to navigation Skip to main content

Oetz: perfecte bestemming voor de hele familie deel II

2063 - Oetz: perfecte bestemming voor de hele familie deel II (1)

Tijdens de kerstvakantie was ik met de hele familie op wintersport in Oetz. Dat Oetz een goede bestemming is voor families met kinderen is wat mij betreft bewezen. Jong en oud heeft zich prima vermaakt in dit kleine, maar afwisselende skigebied. Een paar dagen geleden kon je deel I van mijn reisverslag lezen, vandaag het vervolg.


Kerstdiner in Oostenrijkse stijl

De eerste skidag zit erop. Het was vandaag bewolkt, maar de verse sneeuw maakte veel goed. De pistes lagen er echt super bij. Zacht als boter en geen stukje ijs te bekennen, heerlijk! Na een heerlijke warme douche is het tijd voor het kerstdiner in Oostenrijkse stijl. Vanuit Nederland hadden we al gereserveerd bij restaurant Krone in Umhausen. Er staat een buffet klaar vol met heerlijke specialiteiten. Je proeft dat de beestjes (aaaah) hier een goed leven hebben gehad. Alles is even smaakvol en de enorme fles Oostenrijkse wijn maakt het geheel af. Ik wil hier ieder jaar wel kerst vieren!

Het lijkt wel voorjaar.

En dan breekt de zon door

Op tweede kerstdag breekt de zon door en het blijft 3 dagen prachtig weer in Oetz. De temperaturen gaan omhoog, het lijkt wel voorjaar. Iedere middag kunnen we lunchen in de zon op het terras, heerlijk! Vanaf tweede kerstdag is het wel een stuk drukker in het skigebied. Af en toe moet je 5 minuten wachten bij de lift en tussen de middag is het flink druk in het bergrestaurant. Maar ja, wat wil je, het is hoogseizoen....

Tussen de bomen is het nog prima als het sneeuwt.

Slecht zicht en hobbelige pistes

Vanaf donderdag gaat het weer sneeuwen. Je merkt meteen hoeveel mooi-weer-skiërs er zijn; de "rust" van eerste kerstdag is meteen weer teruggekeerd. Ook enkele van mijn familieleden mopperen wat over slecht zicht en hobbelige pistes. Ik roep nog enthousiast dat slecht zicht goed is voor het oefenen van een juiste skitechniek, maar dit gaat er niet bij iedereen in. Mijn oudste nichtje vindt verse sneeuw "eng" en dat je het ook nog in je gezicht krijgt is helemaal vervelend. Toch vindt ze het skiën gelukkig nog steeds leuk en ze gaat stug door. Neefje Luca daarentegen vindt de verse sneeuw geweldig en hobbelt vrolijk achter me aan door kleine stukjes poeder.

Dikke watten

Ook op vrijdag sneeuwt het hele dikke watten. We maken 's ochtends nog een paar afdalingen met z'n allen en na de lunch gaan de meesten naar beneden om te sleeën in de verse sneeuw. Richard en ik trekken deze laatste middag nog even het snowboard uit de auto en genieten van de poeder. Om 16.00 uur nemen we de lift weer naar beneden, wat is het toch jammer dat hier geen dalafdaling is, zeker nu er zoveel sneeuw valt.

Oetz is absoluut voor herhaling vatbaar.

Wat gaat zo'n week toch snel

En dan is het alweer zaterdag. Wat gaat zo'n week toch snel voorbij. Oetz is absoluut voor herhaling vatbaar, echt een ideale plek voor de hele familie. We hebben een prachtige en gezellige week gehad, met prima weersomstandigheden.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.