Skip to navigation Skip to main content

Ervaar de winterse ‘Dolce Vita’ in Valle d’Aosta

Dat Valle d’Aosta een perfecte regio is voor de echte skiliefhebber is al lang bekend. Echter, ook voor de minder fanatieke wintersporter valt hier meer dan genoeg te beleven. Naast uitstekende wintersport faciliteiten kunnen wintersporters hier ook genieten van wellness en de charme van hoofdstad Aosta met vele Italiaanse boetiekjes. Ook de Valdostaanse keuken waarin regionale producten de boventoon voeren dragen bij aan een onvergetelijke wintersport. Voor zowel skiërs en snowboarders als levensgenieters is Valle d’Aosta, in het noorden van Italië, ‘the place to be’!

Skiën zonder grenzen

In Valle d’Aosta heb je de keuze uit maar liefst vijf skigebieden met allemaal zeer goede voorzieningen. Eenmaal de skilatten of het snowboard aangetrokken dagen de pistes van Pila, Espace San Bernardo, Mont-Blanc Unlimited, Monte Cervino en Monterosa uit om ontdekt te worden. Zowel beginnende- als ervaren skiërs komen hier tot ver in het voorjaar aan hun trekken. De grote skigebieden zijn nooit ver weg want in Valle d’Aosta liggen de skidorpen op rijafstand van elkaar. Lonken de pistes maar kan je niet kiezen uit zoveel moois? Dankzij de Valle d’Aosta skipas naar hoef je geen keuze te maken en kan je eenvoudig alle skipistes van de regio bezoeken.

Relaxation

Je drukke levensstijl laat je in Valle d’Aosta met gemak achterwegen dankzij de vele spa faciliteiten die de regio kent. De bekendste is het Pré-Saint-Didier Thermal Spa waar je een ruime keuze hebt uit verschillende behandelingen. In de spa zelf liggen verschillende tuinen met drie buiten zwembaden die zich in een prachtige, natuurlijke omgeving bevinden. Ook tijdens de winter kan je een duik nemen in één van deze baden terwijl je geniet van een indrukwekkende uitzicht op het Mont Blanc Massief. Ideaal ook na een inspannende dag op de pistes!

Buon appetito

Als fijnproever heb je in Valle d’Aosta niks te klagen. Hier kan je genieten van ‘cuisine locale’ en heerlijke streekproducten proeven zoals de wijnen, Fontina kaas, de ham Jambon de Bosses, het spek l’Ard d’Arnad en vele honingsoorten. Dit proeven is geen probleem, waar je ook gaat eten in deze regio, overal gebruiken koks vol trots de lokale producten. En of het nou een restaurant is aan de piste, een romantische Italiaan in Aosta of in één van de sterrenrestaurants van de regio: overal smaakt het heerlijk!

‘Pink’ woensdag voor ‘Divas only’

Komend winterseizoen is het elke woensdag feest voor vrouwen op- en om de pistes in het Italiaanse Valle d’Aosta. Op ‘Pink’ woensdag kunnen vrouwen voor slechts 25 euro een dagpas kopen die geldig is in de vijf grote skigebieden van de regio. Ook gelden er speciale tarieven voor vrouwen bij de Pré-Saint-Didier Spa. En de shopaholics onder ons komen in Valle d’Aosta ook aan hun trekken door de vele Italiaanse boetiekjes in de hoofdstad Aosta.

Voor meer informatie over Valle d’Aosta kijk op www.visitaosta.nl en www.lovevda.it.

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.