Voornamelijk rode pistes

Ski-wissel

Rond de middag nemen we de Hochalterbahn om te gaan lunchen bij “Zum Kaiser Maximillian”. Vanuit de lift zien we heerlijke (poeder)afdalingen, dus we besluiten de lunch maar over te slaan. We eten snel een reep in het zonnetje en nemen een paar keer dezelfde afdaling - gedeeltelijk off-piste onder de lift door. Nadat we voor de 3e keer hebben gezegd dat “dit echt de laatste keer is dat we deze afdaling nemen”, boarden we terug naar de auto voor een “ski-wissel”.

Bij de Dreiseenbahn liggen een aantal lange afdalingen.

Lege piste

Op ski’s verkennen we het andere deel van het skigebied van Kühtai. Dit gedeelte ligt grotendeels in de schaduw, waardoor de sneeuw hier van zeer goede kwaliteit is. De eerste piste die we nemen – de nr. 14 - is behoorlijk pittig, maar deze blijkt achteraf dan ook zwart te zijn. Bij de Dreiseenbahn liggen de langste afdalingen van het gebied en deze pistes liggen er aan het eind van de middag nog perfect bij. Om 16.15 uur nemen we de laatste lift en genieten van een lege piste. Er is niemand meer!

Weinig Nederlanders

Hoewel het tweede kerstdag was, hebben we nergens echt hoeven wachten bij de liften en ook de pistes waren niet heel druk. Gezien de kentekenplaten van de auto’s in het dorp komen er veel mensen uit Innsbruck een dagje skiën in Kühtai. Nederlanders heb ik nauwelijks gezien of gehoord. Meer informatie over Kühtai >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen