15 februari 2019 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

De tweede aflevering van 24 UUR IN van dit seizoen staat online. Een paar weken geleden waren we in het Oostenrijkse skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. In 24 uur ontdekten we het skigebied met locals en bezochten we diverse leuke berghutten. Daarnaast gingen we rodelen en reden we mee met de Pistenbully. ’s Avonds aten we in een typisch Tiroler restaurant. Bekijk nu de nieuwste aflevering van 24 UUR IN en ontdek de mooiste pistes en beste tips voor een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau: twee authenthieke dalen, één skigebied

Het skigebied Ski Juwel vebindt de dalen Wildschönau en Alpbachtal. Beide kenmerken zich door de authentieke Oostenrijkse sfeer en rust. De sfeervolle houten chalets in Alpbach voldoen aan strikte bouwvoorschriften die het karakter van het dal waarborgen. Wildschönau is een dal dat nog niet overspoeld is door het massatoerisme. Er zijn hier nog 260 boerderijen die nog steeds bedrijf zijn.

Familievriendelijk skigebied

Beide dalen zijn zeer familievriendelijk, evenals de 109 km pistes die het skigebied telt. De afdalingen zijn lang en breed, maar bieden ook de gevorderde wintersporter voldoende uitdaging. De skigebieden zijn overzichtelijk, maar groot genoeg voor een fijne familievakantie. In de dalen zijn mooie kinderlanden waar de kleinsten hun eerste bochtjes op ski’s leren. Ook zijn er meerdere mogelijkheden om te rodelen, zowel op een all-season rodelbaan als sneeuwbanen.

Familievriendelijk skigebied Ski Juwel

Tips voor Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

  • Lauser Sauser: een rodelbaan waarbij je met een karretje over een rails gaat en snelheden tot ruim 40 km/u kunt halen.
  • Pistenbully Co-piloot: in de middag waneer de pistes geprepareerd worden voor de volgende dag, kun je als co-piloot mee in de Pistenbully.
  • Rodelen: er zijn diverse rodelbanen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau waar je zowel overdag als ’s avonds een tochtje op de slee kunt maken.
  • Zirmalm: in Inneralpbach ligt het restaurant Zirmalm, waar je in typisch Oostenrijkse sfeer lokale gerechten kunt eten.
  • Hexenalm: in Niederau is Nederlander Casper dit seizoen een bar-restaurant geopend. Geniet van een relaxte sfeer en heerlijk eten.

Tips voor Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we wintersportliefhebbers 24 uur mee naar skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens het bezoek laten we alle bijzonderheden van het skigebied en de omgeving zien. Ook wordt er gesproken met locals en ondernemen we bijzondere activiteiten. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Team 24 UUR IN in Ski Juwel

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen