23 januari 2019 door Thijs in 'Algemeen''

De schaatskoorts heeft dankzij de koude temperaturen weer toegeslagen in Nederland. We trekken massaal naar de ijsbaantjes om de ijzers onder te binden. Maar gaan die rondjes je niet een beetje vervelen? Langs de rivier de Albula, in het Zwitserse Graubünden, is het mogelijk om door het bos te schaatsen! In dit weblog lees je alles over de Skateline Albula, een schaatsroute door het bos.

Eerste schaatsroute van Zwitserland

Schaatsen door een besneeuwd bos, veel romantischer dan dit gaat het niet worden. Dit kan werkelijkheid worden op een bijzondere schaatsroute in Zwitserland. De 3-kilometer lange Skateline loopt van Surava naar Bad Alvaneu en ligt op een kwartiertje afstand van Savognin. Bij het startpunt in Surava kunnen schaatsen en helmen worden gehuurd. Hierna word je met een shuttlebus naar Bad Alvaneu gebracht, waarna je schaatsavontuur kan beginnen. De Skateline is tot 21:00 uur geopend, zodat je ook tijdens de avonduren door het besneeuwde bos kunt schaatsen.

Prijzen en mogelijkheden

Naast een ticket voor het eenmalig schaatsen van de route, kun je er ook voor kiezen om een 5-rittenkaart te kopen. Het enkele ticket incl. pendelbus kost 8 CHF, voor het vijf keer afleggen van de Skateline betaal je CHF 32. Voor kinderen zijn de kosten 5 CHF of 20 CHF. Niet alleen het huren van schaatsen is mogelijk, ook bescherming (hoofd, knie en elleboog) en een hoofdlamp worden aangeboden. Voor een combiticket, uitrusting en toegang, betalen volwassenen 20 CHF en kinderen 17 CHF. Meer informatie over Skateline Albula >

Zwitserse koek & zopie

Van schaatsen krijg je honger en dorst, dat weten we allemaal. Daarom is er bij de Skateline ook gezorgd voor de Zwitserse variant van koek en zopie. In het restaurant of de schaatsbar kun je opwarmen onder het genot van een warm drankje en een versnapering. Wie met meer dan 8 personen komt, kan een fondue of raclette arrangement boeken. Ook vinden er regelmatig ‘pizzadagen’ plaats met livemuziek.

Romantische schaatstocht

Tijdens de avonduren is de 3-kilometer lange en 3 meter brede Skateline niet verlicht. Hiervoor dien je een hoofdlamp te huren. Dit komt de sfeer op deze prachtige schaatsroute alleen maar ten goede. Over botsingen hoef je je geen zorgen te maken, op deze ijsbaan geldt eenrichtingsverkeer.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.