31 december 2011 door Inge in 'Reisverslagen''

Heb je het over après-ski dan heb je het over St. Anton en heb je het over St. Anton dan heb je het over Mooserwirt. De plek waar de après-ski uitgevonden is. Meerdere malen uitgeroepen tot de beste après-skitent van Oostenrijk en ook wel ‘de moeder van de après-ski’ genoemd. Dat schept hoge verwachtingen! En dus reisden wij begin december af naar St. Anton om deze legendarische après-ski te beleven tijdens het beroemde, en ook wel beruchte openingsfeest

Aan de dalafdaling

De Mooserwirt, naar eigen zeggen “waarschijnlijk de slechtste berghut van Arlberg”, is gelegen aan de blauwe dalafdaling naar Wees op tijd!

Een echt après-skifeest begint, zoals de naam al zegt, na het skiën en dus opent de Mooserwirt, zoals het een echte après-skitent betaamt, haar deuren om 16.00 uur. Dan gaan de bierkranen open, de muziek aan en barst het feestgedruis los. Tijdens het openingsweekend stond de Mooserwirt om 16.00 uur al helemaal vol en ook op het begin van de berg stond al een behoorlijk aantal enthousiaste wintersporters die wel zin hadden in een feestje. En een feestje werd het! Een tip als je het feestgedruis van dichtbij mee wilt maken; wees op tijd!

Moosertwirt

Vanaf de blauwe dalafdaling ski je zo naar de Mooserwirt.

Après-skilegendes

Onderaan de berg, met uitzicht op het podium en de feestende mensen op het terras, hadden we een mooi plekje bemachtigd. Niet ideaal, op skischoenen feesten op een berg (wegglijdgevaar), maar dat doet er na een paar biertjes niet meer toe. Ondertussen werden we getrakteerd op veel après-skihits van diverse après-skilegendes, waaronder Mickie Krause, Markus Becker en dj Matty Valentino. Iedereen zong uit volle borst mee, ook al was de tekst niet bekend. Wat een sfeer! Onze avond kon helemaal niet meer stuk toen eindelijk Scooter en DJ Ötzi een optraden weggaven. Iedereen ging uit zijn dak en dronk er lustig op los.

Uitdaging

Na een paar uur feesten en bier drinken was het tijd om naar huis te gaan. Doorgaans sluit de Mooserwirt haar deuren om 20.00 uur. Maar dan wacht nog een grote uitdaging… Het laatste stukje van de dalafdaling! Allereerst is het al een uitdaging om je eigen ski’s of snowboard terug te vinden in de drukte, maar als dat je gelukt is, begint de echte uitdaging: hoe kom je beneden? In een pizzapunt, zittend op een snowboard, op skischoenen met de ski’s onder de armen… Iedereen komt beneden, maar vraag niet hoe. Hilarisch is het wel!

Conclusie

Après-skiën bij de Mooserwirt in Klik hier voor meer informatie over de Mooserwirt >>

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen