Skip to navigation Skip to main content

Wintersportweekend in Åre deel II

2021 - Wintersportweekend in Åre deel II (1)

Gister kon je lezen hoe Milan de Wijs kennis maakte met de bijzondere Zweedse wintersportplaats Åre. Sneeuwschoenwandelen, rendieren voeren snowboarden en afdalen van een zipline zijn slechts een greep uit de activiteiten die hij er ondernam. Vandaag deel II.

Het Zweedse nachtleven

Voor het echte nachtleven moesten wij naar Bygget werd ons meerdere malen verteld. Dé nachtclub van Åre opende deze week ook voor het eerst dit seizoen haar deuren en hadden daarvoor het Zweedse dj-duo Rebecca en Fiona uitgenodigd. Omdat de drankprijzen in Zweden absurd hoog zijn (voor een biertje betaal je ongeveer tien euro) doen veel Zweden aan pre-party’s, bij iemand thuis indrinken met een clubje vrienden. Daardoor kwam het grootste gedeelte van de mensen rond een uurtje of twaalf aan. Op zich geen probleem, ware het niet dat alles ’s nachts al om twee uur sluit en het dus relatief kort écht druk was.

Eindelijk boarden

Voordeel van de vroege sluitingstijden van de nachtclubs, is dat je de volgende dag relatief fris begint. Dat kwam ook wel goed uit want we gingen eindelijk boarden! Ook hier gold dat we eigenlijk net een of twee weken te vroeg waren gekomen. Veel pistes (in totaal zijn er 105 pistes) waren nog niet open maar we hebben toch een ochtend lekker kunnen boarden. De andere pistes hebben we natuurlijk ook gezien en ik moet zeggen dat het er indrukwekkend uit zag. Veel pistes staan met elkaar in verbinding en ook qua moeilijkheidsgraad zit er flink wat variatie in.

Ontspanning

Na een ochtend boarden en een goede lunch was het de hoogste tijd om even bij te komen. Het Holiday Club Hotel heeft een groot zwembad, met spannende glijbaan, en verschillende sauna’s. De sauna was erg lekker, al duurde het even voordat we de ijs-sauna met een temperatuur van -18 in durfden. Toch gedaan en tien seconden later stonden we weer buiten te rillen.

Lokale specialiteit

Lokale specialiteit zijn de elandenballetjes. Die moesten we natuurlijk gegeten hebben en de beste plek daarvoor was restaurant Villa Tottebo werd ons op het hart gedrukt. Ook in dit restaurant zag het eten er weer super uit. De elandenballetjes, met aardappelpuree, waren anders dan de Hollandse gehaktballen maar wederom erg lekker. In tegenstelling tot Supper was Villa Tottebo een stuk klassieker maar ook hier kwam het eten snel en smaakte het geweldig.

IJzige pistes

De laatste volledige dag hebben we het wat rustiger aan gedaan. ’s Ochtends met de boards op stap gegaan en met de grote lift omhoog gegaan. De pistes waren nog wat ijzig en omdat dit het openingsweekend was ook een beetje druk maar op het moment dat de sneeuw goed is moet het fantastisch zijn. Na een dagje op de pistes werd het alweer tijd om in te pakken aangezien we de volgende ochtend redelijk op tijd moesten vertrekken. Na een paar drukke dagen kwam een relatief rustige dag wel goed uit. In het (ruime) appartement toch nog gebruik gemaakt van de keuken en typisch Zweedse gehaktballetjes gegeten.

Veelzijdige wintersportbestemming

Vroeg vertrokken richting het vliegveld van Trondheim om exact zeven uur later thuis te komen na een paar heerlijke eerste dagen in de sneeuw dit winterseizoen. Hoewel de sneeuw nog niet optimaal was, is Åre een dorp waar van alles mogelijk is en iedereen zich optimaal kan vermaken. Of het nou de after-ski is, het skiën/boarden of andere winter(sport)activiteiten, Åre is van alle markten thuis en is zeker een plek om nog eens naar terug te gaan.

Klik hier voor meer informatie over wintersporten in Zweden >>

Door: Milan de Wijs

Winter Female Author 1

Over Gastredacteur

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar redactie@snowplaza.nl en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.