30 december 2011 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

‘De parel van het Zwarte Woud’ de Felberg is met haar 1.493 meter het hoogste punt in de regio. Dit veelzijdige skigebied ligt middenin het mooiste natuurgebied van Baden-Württemberg. Wil je dichtbij huis van de ultieme wintersportsfeer genieten? Dan is het vriendelijke Duitse

Een van de grootste Duitse skigebieden

Feldberg is met haar 77 kilometer aan piste een van de grootste skigebieden van Duitsland. Het gebied maakt het mogelijk om op slechts 693 kilometer afstand van Utrecht een volmaakte wintersportvakantie te ervaren. Waarom zou je nog verder doorrijden?
Eigenlijk bestaat het wintersportgebied uit twee delen die door een brug over een autoweg met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een aaneengesloten gebied met 14 skiliften, 16 kilometer blauwe en maar liefst 14 kilometer zwarte piste. Dit maakt het gebied geschikt voor een breed publiek. Voor de waaghalzen is er in het skigebied ook een funpark compleet met verschillende schansen, rails enzovoorts.

Langlaufen op de top

Feldberg is niet alleen een geschikte bestemming voor skiërs en snowboarders. Ook voor de langlaufer zijn er verschrikkelijk veel mogelijkheden in Feldberg. Bijzonder is dat er op de top van de Feldberg gelanglauft wordt, op een hoogte van 1.495 meter! In totaal telt het gebied 102 kilometer aan langlaufloipen in alle mogelijke moeilijkheidsgraden.

Wintersport met kinderen

Feldberg staat erom bekend dat het een perfecte bestemming is voor gezinnen met kinderen. Het gebied heeft verschillende skischolen waar les wordt gegeven aan kleine klasjes (maximaal 8 kinderen) in zowel skiën als snowboarden. De meeste leraren spreken een aardig woordje Nederlands, wel zo handig voor de kids. Er zijn speciale skiveldjes voor de kinderen en er is zelfs een skicaroussel.
In de dorpen rondom het wintersportgebied zijn diverse opvangmogelijkheden voor de allerkleinsten die nog niet mee de piste op kunnen. Dit zijn vooral crèches in hotels. Zo kunnen vader en moeder lekker samen genieten van de sneeuw. Animatieteams en kinderclubs zijn er ook niet zeldzaam.

Uiteenlopende winteractiviteiten

Er is in en rondom Feldberg nog veel meer te doen dan alleen skiën, langlaufen en snowboarden. Zo kun je zowel in de zomer als de winter prachtig wandelen in de omgeving. In de winter worden er speciale wandelpaden in de bergen geprepareerd. Op verschillende plaatsen zijn sneeuwschoenen te huren die het gemakkelijker maken de sneeuw de baas te blijven. Er zijn bovendien verschillende rodelbanen en er is een natuurijsbaan voor de schaatsers.
Wil je een keer iets heel anders proberen? In Feldberg is het mogelijk om te snowkiten. Het is vrijwel hetzelfde als kitesurfen, maar dan op sneeuw. Je kunt het doen op ski’s of met een snowboard, doe het wel altijd onder begeleiding. Voor degenen die liever wat rustiger aandoen zijn er in het gebied verschillende gezellige cafés te vinden, waar je kunt genieten van de lekkerste Duitse biertjes of andere versnaperingen vaak zelfs aan de piste.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen