Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer tijdens krokus

Het laatste deel van de voorjaarsvakantie staat voor de deur. En in de Alpen laat dit wisselvallig weer zien. Eerst is er wat sneeuw in het westen en zuiden, later in de week aan de noordflank.

Vandaag en morgen

Aan de noordflank van de Alpen is het vandaag nog meest droog. In Oostenrijk schijnt de zon nog af en toe, maar er drijven ook wolken rond. De wolken zijn in het westen en zuiden dikker. In de vroege ochtend valt er in de Franse Alpen nog wat sneeuw, maar al snel wordt het droog. Pas later op de dag klaart het wat op en juist dan valt er wat sneeuw in de Italiaanse Alpen en later ook in de Dolomieten. De sneeuwgrens ligt tussen 1000 en 1300m, niet alle dalafdalingen krijgen dus verse sneeuw.

Laatste dagen voorjaarsvakantie

Actieve neerslaggebieden blijven vanaf vandaag uit de buurt van de Alpen. Op vele plaatsen is dat goed nieuws, maar door een noordelijke stroming ontstaat er stuw in het noorden van Zwitserland, het noorden van Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. Hier hebben wolken dan de overhand en er valt af en toe sneeuw. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1000m

Verse sneeuw komende 3 dagen

Stabiel vanaf het weekeinde

In het weekeinde verdwijnt de stuw en klaart het ook in het noordelijke deel van de Alpen op. De zon schijnt dan overal en een hogedrukgebied neemt het heft in handen. Volgende week lijkt het stabiel te blijven, met veel zon en oplopende temperaturen. Zondag en maandag vriest het pas boven de 2500m.

Droog op de terugreis

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.