29 november 2011 door Joeri in 'Reisverslagen''

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover de eerste sporen in de sneeuw konden worden getrokken. Vrijdagochtend ging de wekker om 4 uur en ik wist niet hoe snel ik mijn bed kon verlaten, want het vliegtuig wachtte op me. Op naar het “Ibiza van de Alpen”!

Vliegen naar de sneeuw

Speciaal voor de seizoensopening had Transavia een toestel ingezet wat wel zo comfortabel is als je maar een lang weekend gaat skiën. Vanaf Innsbruck was het nog een klein uurtje rijden naar

Heerlijk weer op de Idalp in Ischgl

Met de Slivrettabahn naar de Idalp

Nadat we splinternieuwe ski’s hadden gehuurd gingen we met de gondel naar boven. De zon scheen volop en alleen de ski’s en de wintersportoutfits deden je vermoeden dat we op wintersport waren. Gelukkig veranderde dit zodra we de Idalp opliepen, je hoorde iedereen om je heen zeggen: “oh dat ziet er nog best goed uit”.

Sneeuwkanonnen hebben overuren gemaakt

De afgelopen weken heeft Koning winter nog niet van zich laten horen en hebben veel skigebieden hun seizoensopening moeten uitstellen. Chapeau aan de bergbahnen: wat genieten zeg!

De eerste bochten voelden nog wat onwennig, maar daar kwam snel verandering in. Chapeau aan de bergbahnen, wat lagen de pisten er super bij. Perfect geprepareerd en 30% van het totale pistenaanbod was open. De zon maakte de dag helemaal compleet. Op de piste vergat je zeker de groene omgeving en was de wintersportbeleving er echt. In de lift was het echter net alsof je je op de maan begaf, maar dat is ook best een adembenemend gezicht.

Après-ski testen in Ischgl

Na een lekkere lunch op de Idalp maakten we de laatste runs en toen was het alweer tijd om af te dalen naar het dal. De uitdrukking “time flies when you're having fun” ging hier echt op. Gelukkig konden we nog tot het middenstation afdalen en toen de lift in op naar de après-ski.

Eenmaal in het dorp aangekomen was het een drukte van belang. Wat een mensen waren er op de been. Elke kroeg was stampvol en de bierkranen maakten - net zoals de sneeuwkanonnen - overuren. Wat een gezelligheid! Helaas waren we om 5 uur opgestaan en de biertjes hakten er goed in. Op naar het hotel, want we hadden nog twee dagen te gaan.

Na het avondeten gingen we vroeg naar bed, want de volgende morgen wachtte een lange dag met als afsluiting het concert van Roxette. Hiervan later deze week een verslag.

Meer informatie over Ischgl >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt