26 november 2011 door Thijs in 'Reisverslagen''

Enige dagen geleden schreef ik over mijn skiweekend op de Hintertuxer Gletsjer. Terwijl het in het dal volkomen groen was, kon er op de gletsjer prima geskied worden. ’s Morgens lagen de pistes er uitstekend bij maar in de middag had de gletsjer veel te lijden onder de drukte en de zon.

Eerste lift

Om optimaal te kunnen profiteren van de perfect geprepareerde pistes staan we al om kwart over 8 bij de lift. De drukte valt nog alleszins mee en via de snelle ‘gletsjerbus’ staan we binnen een mum van tijd op de 3250 meter hoge Gefrorene Wand. Via een heerlijke brede afdaling skiën we naar de twee sleepliften van de Große Kaserer. De lift gaat helaas niet al te snel maar we kunnen toch enkele keren genieten van de strakke, ongerepte pistes (afdaling 11 en 12) voordat de drukte toeneemt.

Veel skiteams

Gedurende de ochtend zien we de gletsjer steeds drukker worden. De gletsjer is niet alleen populair onder dagjesmensen en weekendgangers, ook veel (Oost-Europese-)skiteams hebben de weg naar

Schlegeis Gletsjer

Nadat we ons in het Tuxer Fernhaus door middel van apfelstrüdel en heisse choco van nieuwe energie hebben voorzien is het tijd voor het tweede deel van de morgen. De pistes hebben inmiddels al flink geleden onder de drukte en beginnen ijzige plekken en bulten sneeuw te vertonen. Vooral op de Schlegeis Gletsjer, piste 5, begint de gletsjer al door de piste heen te komen. Vanuit de lift zorgt dit echter wel voor indrukwekkende plaatjes. Waar de gletsjer normaal onder een dikke laag sneeuw verscholen ligt valt nu een groot en imposant brok ijs te zien. Geen off-piste hier!

Beperkte mogelijkheden

Na de middag merk je dat er vanwege de geringe sneeuwval weinig mogelijkheden zijn. We hebben inmiddels meerdere keren dezelfde piste geskied en de wachttijden bij de liften lopen steeds verder op. Logisch gezien het feit dat er vorig jaar rond dit tijdstip ruim 30 kilometer piste extra open waren.

Betterpark Hintertux

Ondanks dat ik niet bepaald een freestyle skiër ben heeft het funpark van de Hintertuxer gletsjer indruk op mij gemaakt. In het Betterpark liggen metershoge kickers, een prachtige halfpipe en meerdere uitdagende rails en boxes. Met verbazing heb ik staan kijken naar de tricks en jumps die er in het park worden uitgehaald. Dat enkele freestylers het niet kunnen opbrengen om rustig in de rij te wachten op de lift neem ik dan maar even voor lief.

Volgend jaar weer!?

Al met al kijk ik zeer positief terug op mijn opening van het skiseizoen. Op de Hintertuxer Gletsjer wordt er alles aan gedaan om de pistes in een zo goed mogelijke staat te houden. Helaas valt er tegen deze omstandigheden, zon en drukte, niet op te boksen. Volgend jaar zou ik hier zo weer heen kunnen gaan, al hoop ik dan wel dat de lager gelegen pistes ook open zijn!

Klik hier voor meer informatie over de Hintertuxer Gletsjer >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

2 jul Tol in Frankrijk: tips voor je wintersport
1 jul Oostenrijkse taal: deze woorden moet je kennen
29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt