24 november 2011 door Thijs in 'Reisverslagen''

Eindelijk is het wintersportseizoen voor mij begonnen! Afgelopen weekend heb ik de eerste afdalingen gemaakt op de Hintertuxer Gletsjer. Tijdens de 3 zonovergoten skidagen werd maar weer eens duidelijk hoe zeer de Alpen om sneeuw staan te springen. Sneeuwkanonnen draaiden overuren, het dal was volkomen groen.

Stilte voor de storm in Mayrhofen

Vrijdagmorgen rijden we na een vlotte reis het befaamde après-ski dorp Mayrhofen binnen. De normaal zo gezellige wintersportplaats is zo vroeg in het seizoen echter nog compleet uitgestorven. Het aantal geopende restaurants en winkels is op één hand te tellen. Sneeuw is er al helemaal niet te bekennen. Met het zonnetje dat op volle toeren schijnt lijkt Mayrhofen eerder op een zomers vakantieoord dan op een wintersportbestemming waar over een aantal weken het seizoen los moet barsten.

Groen Zillertal

Op naar de Hintertuxer Gletsjer dan maar! Ook de weg door het dal langs wintersportplaatsen als Finkenberg, Hippach en Lanersbach doet niet vermoeden dat een witte wintersportwereld nabij is. Het water in de Ziller staat laag, de weiden zijn groen en de temperatuur is ver boven nul. Zelfs aan de voet van de gletsjer is nog geen spoortje winter te bekennen. Nadat ik voor de eerste keer dit seizoen de skischoenen aangedaan heb is het tijd om naar boven te gaan.

Grote capaciteit

Dat wij niet de enige zijn met het idee om te skiën op de Hintertuxer Gletsjer is al snel duidelijk. Drukte! De Hintertuxer Gletsjer kan de grote toestroom echter uitstekend aan vanwege de dubbele liften die naar boven gaan. Ook in het gebied worden veel pistes ontsloten door meerdere liften die parallel aan elkaar lopen. Wachttijden lopen hierdoor niet al te hoog op. De liften kunnen echter niet voorkomen dat verbindingspistes soms behoorlijk druk worden.

Sneeuwcondities

De sneeuwcondities op de gletsjer zijn gezien de omstandigheden prima. De pistes reiken van 2660 tot maximaal 3250 meter en volgens de gegevens zijn er 48 pistekilometers open en ligt er 135 cm sneeuw. In de ochtend zijn de pistes vanzelfsprekend op hun best. Tot de lunch is het heerlijk skiën maar daarna hebben de pistes zwaar te lijden onder de drukte en de zon. De gletsjer komt bloot te liggen wat zorgt voor ijzige stukken en veel bulten met afgeschraapte sneeuw.

Aanrader!

Desondanks is het weekend op Hintertuxer Gletsjer mij zeer goed bevallen. Het is heerlijk om zo vroeg in het seizoen alweer op de ski’s te staan en als je op tijd bij de lift staat zijn de omstandigheden prima. Het aanbod aan pistes is groot genoeg om je enkele dagen op te vermaken, al is het jammer dat je niet kan afdalen tot de Sommerbergalm (2200 meter) wat vorig jaar rond deze tijd wel mogelijk was. Later deze week lees je meer over mijn skiweekend op de Hintertuxer Gletsjer.

Klik hier voor meer informatie over de Hintertuxer Gletsjer >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen