Skip to navigation Skip to main content

Het sneeuwt…… in Ischgl!

Nog minder dan 7 dagen en dan vetrek ik voor de seizoen opening naar Ischgl. Naast het concert van de Zweedse popgroep Roxette, kom ik er natuurlijk om de eerste sporen in de sneeuw te trekken. Al een paar dagen kijk ik elke dag vol verwachting naar het weerbericht of het gaat sneeuwen. De voorspelling van onze weermannen Marco, Michiel en Ben maken me helaas niet heel gelukkig. Koning winter laat nog steeds op zich wachten. Toch maar mijn wandelschoenen meenemen naar Ischgl?

Toch nog sneeuw.....

Waar de andere skigebieden hun opening uitstellen maken de mensen van de bergbahnen in Ischgl zich geen zorgen; we hebben immers de sneeuwkanonnen nog! TVB Geschäftsführer Andreas Steibl zegt in het onderstaande interview: “Wie Ischgl kent, weet dat wij er alles aan zullen doen om 25 november een mooi pistenaanbod te hebben!”. En niets is minder waar, de sneeuwkanonnen in Ischgl maken overuren en draaien momenteel 24-uur per dag. En ik moet zeggen, de webcams beginnen steeds meer een winterlandschap te vertonen. Zou het dan allemaal toch goedkomen met de hulp van een beetje techniek? Ik weet het wel zeker!

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.