Uitdagende zwarte afdaling

Van de pistes is het grootste gedeelte (131 kilometer) rood, 50 kilometer is blauw en er is 32 kilometer aan zwarte piste te vinden. Voor de beginners is er ook een aantal oefenweides verspreid over het gebied. Zeer uitdagend is de zwarte afdaling vanaf de altijd koude Eiger Nordwand. De afdaling vanaf de 2.800 meter hoge top voelt vrijwel voor iedereen als een spectaculaire overwinning.

Eendaagse tocht langs de gletsjers

In de Jungfrau Region is een eendaagse tocht uitgestippeld die onder andere de gletsjers van de Jungfrau aandoet. Deze tocht is alleen onder leiding van een gids te maken. Je gaat eerst met de tandradtrein de Eiger op, naar het hoogst gelegen station van Europa. Daarna ben je de rest van de dag bezig om af te dalen, een unieke belevenis waarbij je je ogen uit zult kijken.

Weinig Nederlanders

Bijzonder aan de Jungfrau Region is dat er (nog) weinig Nederlanders naartoe gaan. Het prijsniveau in het gebied ligt iets hoger dan in Oostenrijk, maar hier krijg je geweldige pistes en uitstekende faciliteiten voor terug. De Zwitsers zelf komen graag in het gebied en het is er in de weekenden dan ook vaak wat drukker.

James Bond restaurant

Naar het ‘James Bond restaurant’, het hoogste station van Europa en de mondaine stadskern van Interlaken, waar alle dure winkels vertegenwoordigd zijn, worden hordes Japanners getrokken. Bij een treinstation op de piste is zelfs een Sint Bernard te vinden om mee op te foto te gaan.

Natuur

Dit deel van Zwitserland kent een prachtige natuur. De Jungfrau en de Eiger, met haar half platte top, zijn een lust voor het oog. De bergen zijn redelijk woest en hebben grillige vormen. In de winter kun je er, als je goed kijkt, zelfs regelmatig gemzen en andere dieren tussen de kloven zien schuilen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan zelf eens een kijkje in de Jungfrau Region.

Klik hier voor reizen naar de Jungfrau region >>

Terug naar boven ▲

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

25 mei Nieuwe lift in Serfaus: 10-persoons Komperdellbahn
23 mei 5 skigebieden in Argentinië uitgelicht
22 mei Skiën in de zomer in Frankrijk: in deze skigebieden kan het