5 november 2011 door Miranda in 'Nieuws''

Zoals Michiel gisteren al voorspelde in het Alpenweer, valt er op dit moment heel veel neerslag aan de zuidkant van de Alpen. De meeste sneeuw valt in Aosta en delen van Frankrijk en Zwitserland. Aangezien het momenteel ook in de Alpen erg zacht is, valt de sneeuw alleen in de hogere gebieden. De sneeuwgrens ligt boven de 2500 meter en op sommige plekken kan in totaal zelfs een meter sneeuw vallen! Jammer dat de sneeuw door de hoge temperaturen waarschijnlijk niet lang zal blijven liggen, maar het is altijd leuk om even wat webcams te bekijken!

Al veel sneeuw vanochtend in Sulden.

600 mm neerslag in 24 uur

Rondom de golf van Genua is het momenteel erg heftig. Op sommige plaatsen valt er in 24 uur tijd 600 mm neerslag. Ter vergelijking: in Nederland valt er in een jaar gemiddeld 850 mm! Flinke wateroverlast dus. Hieronder wat beelden van plekken waar de neerslag (gelukkig) viel in de vorm van sneeuw.

De Stelvio pas zal niet lang meer open blijven met deze weersomstandigheden.

In Cesana is het flink wit.

Winterse omstandigheden in Bormio.

Vanochtend sneeuwde het al hard in Zermatt.

De sneeuwgrens is vanmiddag goed te zien in Zermatt.

Nu maar hopen dat de temperaturen snel dalen en het ook winter wordt in de rest van de Alpen!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.