12 november 2011 door Thijs in 'Algemeen''

Kies eens niet voor een luxe wellness hotel of saai pension, breng je wintersport door op een boerderij in Zuid-Tirol! De Zuid-Tiroolse boerderijen liggen in het prachtige decor van de Dolomieten en zijn ideaal voor een afwisselende wintersportvakantie. De boerderijen bevinden zich vaak op een ideale locatie, vlakbij de skipistes. Met Roter Hahn ben je verzekerd van een bijzondere wintersportaccommodatie.

Zorgeloze wintersport

’s Winters als de koeien op stal staan, gunnen de Zuid-Tiroolse boeren zichzelf een onderbreking in hun normaal zo drukke bestaan. Onder het genot van huisgemaakte lekkernijen maken zij tijd voor hun gasten. Voor liefhebbers van oorspronkelijkheid, dieren en rust is een vakantie op een boerderij in Zuid-Tirol een onvergetelijke belevenis. Help mee met de dagelijkse bezigheden, snuif de gezonde berglucht op, maar geniet bovenal van een zorgeloze wintersport.

Bergboerderijen

Veel van de 1450 deelnemende boerderijen van het merk Roter Hahn zijn echte winterbestemmingen. Ze liggen direct aan de piste en staan volkomen in het teken van wintersport. Een totaal andere belevenis dan je normaal gewend bent. Geen schreeuwerige après-ski, maar loeiende koeien. Geen standaard hotelontbijt maar zelfgemaakte jam en verse melk. De prachtige omgevingen en serene rust laten je de stress van alledag vergeten. Het maakt niet uit of je komt om lange wintersportdagen te maken of om alleen van de rust te genieten, de boerenfamilies verwelkomen je met open armen.

Bio-Hof Unterschweig

Eén van de hoogstgelegen boerderijen is Bio-Hof Unterschweig in Ulten. Vanaf de 1700 meter hoge Unterschweighof kijk je niet naar het dal, maar naar de bergtoppen van de Dolomieten die zo dichtbij lijken te zijn, dat je ze haast kunt aanraken. De boerderij van de familie Berger, met eigen kaasmakerij, ligt op slechts 2 kilometer afstand van het skigebied Schwemmalm. Op de Schwemmalm liggen 25 kilometer aan pistes klaar die geschikt zijn voor ieder niveau. De sneeuwzekere pistes gaan tot een maximale hoogte van 2658 meter.

Roter Hahn

De Zuid-Tiroolse boerderijen zijn net zo veelzijdig als het Zuid-Tiroolse landschap. Of ze nu hoog in de bergen, op zonnige hoogvlaktes of in de brede dalen liggen, ze staan garant voor een ontspannen wintersportvakantie. Roter Hahn is een organisatie die mensen vertrouwd wil maken met boerenleven in Zuid-Tirol. De nadruk ligt hierbij op het dichtbij meemaken van het boerenleven in de bergen, het genieten van rust in een natuurlijke omgeving, het proeven van authentieke producten en ouderwetse gastvrijheid.

Klik hier voor meer informatie over Roter Hahn >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.