4 november 2011 door Miranda in 'Reisverslagen''

Ski

Een all-inclusive vakantie is een bekende en geliefde formule bij zonvakanties. Het hotel, eten, drinken en activiteiten zijn inbegrepen in de prijs. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je je portemonnee bijna thuis laten. Voor wintersport-vakanties is deze formule minder bekend, maar het bestaat wel! Ik ben een paar keer all-inclusive op wintersport geweest, en dat is prima bevallen.Hotel

Prima kamers bij Club Med.

St. Moritz betaalbaar?

Toen mijn vriend een aantal jaren geleden voorstelde om naar St. Moritz te gaan moest ik even lachen. Leuk idee, maar wij behoren niet tot de ‘rich’ of de ‘famous’, dus ik zag een klein financieel obstakel. Vervolgens riep hij: “Club Med”, en toen moest ik nog harder lachen. Een club-vakantie? Met z’n allen gezellig doen en naar shows kijken? Mij niet gezien! Hij was zelf al een paar keer in Club Med geweest en dat was hem prima bevallen. Je hoeft immers niet mee te doen aan activiteiten als je daar geen zin in hebt. Het idee om een keer naar St. Moritz te gaan was wel heel aantrekkelijk, Club Med was betaalbaar, dus ik was vrij snel ‘om’.

zwembad

Altijd lekker; zwemmen na een dagje wintersporten.

Wij trokken ons eigen plan

Op de eerste avond zijn we naar de presentatie van de Club geweest en daarna hebben we ons eigen plan getrokken. We hadden besloten niet mee te doen met de ski- of snowboardlessen, omdat we lekker samen op pad wilden. De lessen zijn overigens wel goed geregeld; skileraren van de plaatselijke skischool geven de gasten van Club Med groepsles op elk niveau. Dus ook als je vergevorderd bent kun je meedoen. De kids begonnen op de oefenweide direct achter het hotel, ideaal voor de ouders.

Berg

Het is fantastisch skiën in St. Moritz.

“Gratis” lunchen op de berg

In een duur wintersportoord als St. Moritz is het prettig als je van tevoren weet wat je vakantie kost. Ontbijt, lunch, diner, drankjes, snacks, skipas en skilessen, alles was inbegrepen in de prijs. In de twee skigebieden van St. Moritz heeft Club Med haar eigen bergrestaurants. Je hoeft dus niet terug naar het hotel om te lunchen, maar kunt lekker in het skigebied blijven. Het was heerlijk om uitgebreid te lunchen zonder dat je na afloop schrikt van de rekening. Het enige nadeel was dat alles zo lekker was, de buffetten zijn zo uitgebreid dat we regelmatig eerst moesten “uitbuiken” op het terras voor we weer verder konden. ’s Avonds wéér uitgebreid eten, slapen en de volgende dag stond er weer een enorm ontbijtbuffet klaar. Zwaar hoor, zo’n vakantie! All-inclusive is dus geen aanrader voor mensen die willen afvallen tijdens de wintersport.

Niet de laatste keer

De all-inclusive formule en St. Moritz was ons zo goed bevallen dat we daarna nog 2x terug zijn geweest. En het was iedere keer weer genieten!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen