25 oktober 2011 door Miranda in 'Nieuws''

Het sneeuwt weer volop in de Alpen! Dit keer zijn de Zuid-Alpen aan de beurt. Er worden hoeveelheden van 30 centimeter tot zelfs een meter verwacht! In grote delen van Frankrijk en Italië heeft het de afgelopen uren al flink gesneeuwd en er komt nog meer. De sneeuwgrens lag vanochtend vroeg op sommige plekken zelfs rond de 1.000 meter. Tijd dus voor wat "verse" webcambeelden!

Goed nieuws voor hogere- en gletsjergebieden

Helaas stijgt de sneeuwgrens waarschijnlijk snel richting de 2.000 meter, dus in de dalen zal het inmiddels veelal regenen. Maar goed nieuws dus voor de hogere- en gletsjergebieden in het zuiden, hier wordt het sneeuwdek flink aangevuld. Als je op zoek bent naar een goede gletsjerbestemming voor dit weekend kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Italiaanse Schnalstal. Hier viel vorige week al een verse sneeuw en ook nu sneeuwt het er lekker. Vanaf donderdag gaat de zon daar weer schijnen, dus perfecte omstandigheden.

In Sulden (Italië) heeft het al flink gesneeuwd.

Iets verder in het zuiden ligt Madonna di Campiglio. Ook hier is een dik pak gevallen.

In het westen van Italïë, in Bardonecchia, is het volop winter.

In Diavolezza (Zwitserland) zijn de liften al geopend, maar sluiten eind november weer voor de vervanging van de gondel. Half februari gaat het gebied weer open. Maar nu kun je er nog even heerlijk skiën in de verse sneeuw!

In Vars in Frankrijk begint het seizoen pas op 10 december, maar met toerski's of sneeuwschoenen, kun je er nu al genieten.

Let it snow, let it snow, let it snow!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.