24 oktober 2011 door Joris in 'Nieuws''

Veel skigebieden doen er alles aan om flink uit te pakken tijdens de opening van het nieuwe skiseizoen. In het charmante Franse bergdorp Le Grand Bornand hebben ze ook een leuke actie om de aftrap te geven voor de winter. Tijdens de opening kun je hier gratis skiën!

Ski Force Winter tour

Om het wintersportseizoen knallend in te gaan heeft Le Grand Bornand een leuk evenement in het vooruitzicht. In samenwerking met FIFAS (Federatie Franse Industrie Sport en Recreatie) biedt Le Grand Bornand 3 en 4 december 2011 de mogelijkheid tot het testen van skimateriaal van hoogstaande merken. Daarbij mag er gratis gebruik worden gemaakt van de skiliften. Om de dag feestelijk af te sluiten kan men, bij aangesloten partners, ook profiteren van een heerlijk menu op de piste voor slechts 10 euro.

Wereldbeker Biathlon

Van 12 tot 18 december 2011 wordt in het nieuwe stadium “Sulvia Becaert” het WK Biathlon gehouden. Le Grand Bornand is trots dit WK, dat nog nooit eerder in Frankrijk heeft plaatsgevonden, te mogen organiseren. Naast de 220 specialisten die aanwezig zijn zullen er ook andere winterse festiviteiten plaatsvinden.

Foto's © Le Grand Bornand

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is een vrij groot, authentiek dorp op zes kilometer van La Clusaz. Het totale aantal pistes bedraagt ongeveer 90 km en is met de vele winkels en restaurants een prachtig skigebied. Naast skiën kan men hier ook terecht voor het snowparKGP. Dit is één van de 10 mooiste Freestyle gebieden van Frankrijk.

Meer informatie over Le Grand Bornand >>

Waar open jij het wintersportseizoen dit jaar?

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.