16 oktober 2011 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

Gevorderde skiërs stellen hele andere eisen aan een skigebied dan beginners of families. De echte cracks hebben behoefte aan een afwisselend skigebied met een hoog percentage rode en zwarte pistes. Naast de pistes moet er ook genoeg te beleven zijn. Een wintersportdag is immers niet compleet zonder enkele schitterende off-piste tracks. De volgende skigebieden bieden een mooie mix tussen uitdagende pistes en uitstekende off-piste mogelijkheden.

Helemaal 'los' in St.Anton.

St. Anton am Arlberg: absolute wereldklasse

Chamonix aan de voet van de Mont Blanc

Aan de voet van één van de beroemdste Alpenreuzen, de Mont Blanc, ligt

Val d’Isère

In Verbier: poeder en pikzwarte afdalingen

Wie Verbier zegt, zegt off-piste tracks, poeder en pikzwarte afdalingen. Het uitgestrekte gebied Les Quatres Valleés is de plek om de benen eens goed aan het werk te zetten. Vanuit Verbier sta je binnen de kortste keren op de beruchte Mont-Gelé. Aldaar liggen er twee zwarte afdalingen op je te wachten die de nodige techniek, durf en zelfbeheersing vragen. Dit is waar de middelmatige skiërs met knikkende knieën afhaken, en jij, de echte crack, opstaat. De flanken van de Greppon Blanc en Mont Fort liggen bezaaid met off-piste afdalingen.

L’Alpe d’Huez: de langste zwarte afdaling ter wereld

Alleen al vanwege het feit dat L’Alpe d’Huez beschikt over de langste zwarte afdaling van de wereld is deze notering verdiend. De 16 kilometer lange Sarenne afdaling met 1800 meter hoogteverschil garandeert verzuurde bovenbenen. Het magistrale uitzicht, het magnifieke berglandschap en het gevoel alleen op de wereld zijn, verzacht echter veel. Verder liggen er in het gebied talloze off-piste tracks. Met name met die vanaf de 3330 meter hoge Pic Blanc gaat de gevorderde skiër zich vermaken.

In welk skigebied vind jij je uitdaging?

Vakantietips:
St. Anton am Arlberg: appartement incl. skipas v.a. €317,- p.p. >>
Val d’Isère: appartement incl. skipas €399,- p.p. >>
L'Alpe d'Huez: appartement incl. skipas vanaf €340,- p.p. >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen